Εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ ρυθμίζει το πρόβλημα με τις παράνομες κρατήσεις στους έμμισθους δικηγόρους

Με τη ρυθμιστική εγκύκλιο οι έμμισθοι δικηγόροι θα δουν αυξήσεις των αποδοχών τους

Must Read

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών εκδόθηκε τελικά η εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ που επιλύει το θέμα που είχε προκύψει με τις παράνομες κρατήσεις στις αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, «αποκαθίσταται η νομιμότητα από 1/10/2020» και οι έμμισθοι δικηγόροι που υπέστησαν παράνομες κρατήσεις, θα δουν αυξήσεις των αποδοχών τους, ενώ είναι και εν αναμονή της επιστροφής των αχρωστήτως καταβληθέντων εισφορών από την αρχή του 2019.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

Εκδόθηκε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση (22 μηνών) η εγκύκλιος 47/2020 του e-ΕΦΚΑ με θέμα: «Απεικόνιση στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) της ασφάλισης των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα και Ν.Π.Ι.Δ. δικηγόρων με έμμισθη εντολή, από 01/01/2020, σε εφαρμογή των άρθρων 45 και 31 του ν.4670/2020».

Με την εγκύκλιο αυτή  αποκαθίσταται η νομιμότητα στις κρατήσεις επί των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων ιδιωτικού τομέα, με εφαρμογή από 1.10.2020 (για τις αποδοχές μηνός Οκτωβρίου) των μειωμένων κρατήσεων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας (εφάπαξ), όπως αυτές προβλέπονται ήδη από 1.1.2019 δυνάμει των διατάξεων του ν.4578/2018 και από 1.1.2020 δυνάμει των διατάξεων του ν.4670/2020.

Κατά συνέπεια οι συνάδελφοι έμμισθοι δικηγόροι θα δουν αυξήσεις των αποδοχών τους, ενώ απομένει η διευθέτηση της επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών (εντολέα και δικηγόρου) από 1.1.2019 και μέχρι σήμερα (βλ. σελ.1 εγκυκλίου).

Όλη η εγκύκλιος εδώ:

ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This