Κρούσμα κορωνοϊού και στη Βουλή-Θετικοί δύο υπάλληλοι

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στην Βουλή, καθώς δύο υπάλληλοι που έχουν οικογενειακή σχέση μεταξύ τους εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ διενεργήθηκαν rapid test και απολύμανση των χώρων του Κοινοβουλίου. 

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου. Ο υπάλληλος, που εμφάνισε συμπτώματα, βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εχθές, Σάββατο, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική σε κορωνοϊό ακόμη μία υπάλληλος του Κοινοβουλίου, που έχει συγγενική σχέση με το πρώτο κρούσμα. Η υπάλληλος αυτή επίσης εργάζεται σε κτίριο εκτός του Μεγάρου της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται το σενάριο να μολύνθηκαν από κοινωνική εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα.

Αμέσως, ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής και αναδείχθηκαν 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές.

Στις επαφές αυτές δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες που ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, προκειμένου να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές.

Σήμερα, διενεργήθηκαν rapid test στις στενές επαφές και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλες τις περιπτώσεις. Παράλληλα, διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This