Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συλλήψεις και αυτόφωρο για την κακοποίηση των ζώων προβλέπει η αυστηρή εγκύκλιος του Αρείου Πάγου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αυστηρή εγκύκλιο με την οποία ζητά να υπάρχουν συλλήψεις, παραπομπή στο Αυτόφωρο και αυστηρή τήρηση του νόμου σε περιπτώσεις κακοποίησης και σκληρής συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων, έστειλε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ολγα Σμυρλή.

Αφορμή της κίνησης αυτής αποτέλεσαν τα περιστατικά πρωτοφανούς κακοποίησης σκυλιών σε Νίκαια και Χανιά.

Η κ. Σμυρλή στο κείμενο τονίζει την ανάγκη να υπάρχει άμεση εποπτεία για την τήρηση του νόμου σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, σκληρής συμπεριφοράς απαξιωτικής αντιμετώπισης των ζώων, ζητώντας να κινείται η άμεσα αυτόφωρη διαδικασία. Ακόμη, ζητά από τους εισαγγελείς να κινητοποιούν την αστυνομία σε ό,τι αφορά στην τήρηση του νόμου και τη σύλληψη των δραστών σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης έχει ανακοινώσει ότι το αδίκημα του βασανισμού ζώων θα γίνει κακούργημα με ποινές από 5 έως 10 χρόνια αντί για πλημμέλημα που ισχύει μέχρι και σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ