Ετοιμάζουν τροπολογία για να παρακάμψουν την δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Με διάφορες ρυθμίσεις η κυβέρνηση προσπαθεί να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη

Must Read

Τρία δικαστήρια και ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (αίτηση αναίρεσης) έχουν αποφανθεί πως η νομική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας που αμνηστεύει τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, μαζί και αυτούς που τα πήραν, είναι αντισυνταγματική.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει τροπολογία (αν δεν της αρέσει και η επόμενη απόφαση) και με διάφορες ρυθμίσεις να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη και να καταφέρει να δοθεί τελικά η «πολυπόθητη» αμνηστία στους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία περί κατάργησης του αυτεπάγγελτου από τους δικαστές, όπως αυτή ισχύει μέχρι τώρα, οι τραπεζίτες αποσπούν και μελλοντική ασυλία για ό,τι κάνουν ή δεν κάνουν στα τραπεζικά ιδρύματα.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης που ορίζει την υποχρέωση υποβολής έγκλησης εκ μέρους των τραπεζών προκειμένου να συνεχιστούν οι ποινικές διαδικασίες σε όλες τις εκκρεμείς δικαστικά υποθέσεις απιστίας στελεχών τους μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This