Η Eurobank διαψεύδει κατηγορηματικά: «Τα συστήματά μας δεν δέχθηκαν καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες»

Η είδηση έκανε λόγω για μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web-banking

Must Read

Μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης, η Eurobank έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα περί αναφορών για επίθεση hackers στα συστήματά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eurobank:

«Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης, επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Νωρίτερα κυκλοφόρησε η είδηση πως η Eurobank δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και ότι τις τελευταίες ώρες πραγματοποιείται μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web-banking, τα οποία δημοσιοποιούνται από στην πλατφόρμα Telegram.

Μόλις ο πελάτης της τράπεζας συνδεθεί στο σύστημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οδηγείται σε άλλη σελίδα όπου καταγράφονται και υποκλέπτονται τα προσωπικά τους δεδομένα ,όσο και κωδικοί τους στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Η τακτική phishing attack δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους χρήστες, όμως, τα στοιχεία που υποκλέπτονται δημοσιοποιούνται στην πλατφόρμα Telegram. Οι τελευταίες συναλλαγές των πελατών βρίσκονται στη διάθεση των χάκερς, οι οποίοι βρίσκουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση της τράπεζας, ούτε κάποια ενημέρωση προς τους πελάτες της για τις πιθανές συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This