Το δρόμο προς τις φυλακές παίρνουν σήμερα οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες – Τι έγινε στη ΓΑΔΑ

Ξεκινάνε τα... δρομολόγια

Must Read

Η τελευταία των δικαστικών διαδικασιών θα παιχθεί σήμερα για όσους από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες θα βρεθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που παρέπεμψε τον καθένα ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών.

Οι προορισμοί θα είναι οι φυλακές του Μαλανδρίνου, του Δομοκού και των Τρικάλων, ενώ πριν μπουν στους θαλάμους τους, θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών προς αποφυγή τυχόν κρούσματος κορωνοϊού και στην συνέχεια θα μεταφερθούν σε κελιά με άλλους κρατούμενους, ή μόνοι τους.

Τα λεγόμενα «φυλακιστήρια εντάλματα» είναι πλέον έτοιμα για όσους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στο δικαστήριο και συνελήφθησαν εκεί, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Η εντολή του δικαστηρίου για «άμεση έκτιση» προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς δύο από καταδικασθέντες σε καθείρξεις δεν έχουν συλληφθεί. Ο ένας είναι ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο άλλος είναι ο Χρήστος Παππάς που «επέλεξε να μην εμφανιστεί», σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής βρίσκονται απομονωμένοι σε μια από τις δυο πτέρυγες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο. Σύμφωνα με το cnn.gr μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης συγγενείς πήγαιναν στη ΓΑΔΑ και τους έφερναν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά σε κανέναν δεν επιτρεπόταν να συναντηθεί με κάποιον από τους 25 κρατούμενους.

Στα κρατητήρια του Μεταγωγών παραμένουν 10 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν παρόντες και συνελήφθησαν στην αίθουσα του Εφετείου.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:

Ιωάννης Άγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Από αυτούς σχεδόν όλοι έχουν παραμείνει προφυλακιστέοι, άλλοι έχοντας συμπληρώσει 18μηνο προσωρινής κράτησης, άλλοι με λιγότερους μήνες προφυλάκισης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει προσωρινό χρόνο κράτησης συνολικά 30 μήνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός συνολικά σχεδόν 20 μήνες καθώς μετά τη λήξη του 18μηνου είχε επιστρέψει για περίπου ένα 2μηνο στην φυλακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This