Ετοιμοπόλεμες οι γυναίκες-manager στην ψηφιακή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας COVID-19

Οι γυναίκες ανώτατα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων δίνουν βαρύτητα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία

Must Read

H ψηφιακή επιτάχυνση αποτελεί τη σημαντικότερη κίνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δηλώνει η πλειοψηφία (54%) των γυναικών manager στην Ελλάδα, επιδεικνύοντας τα ανεπτυγμένα αντανακλαστικά τους στη διαχείριση κρίσεων και δη της κρίσης της COVID-19.

Στο ίδιο ποσοστό (54%) δηλώνουν ότι η εξασφάλιση ρευστότητας είναι από τις σημαντικότερες τακτικές αντιμετώπισης της εξελισσόμενης υγειονομικής κρίσης. Ακολουθεί ο εξορθολογισμός των δαπανών (48%), ενώ βαρύτητα δίνουν οι γυναίκες και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία.

Επιβεβαιώνεται η ικανότητα των γυναικών

Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από την ετήσια (9η) έρευνα της Icap για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και επιβεβαιώνουν την ικανότητα των γυναικών – στελεχών επιχειρήσεων στη διαχείριση κρίσεων. Σύμφωνα, άλλωστε, με την έρευνα, οι γυναίκες στην κορυφή της εταιρικής διακυβέρνησης διαθέτουν επικοινωνιακές δεξιότητες (45%) και είναι αποτελεσματικές στη διαχείριση κρίσεων (42%).

Ωστόσο, η πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί ότι υπάρχουν τομείς, όπου το γυναικείο management υστερεί. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία του δείγματος θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές στην ανάληψη ρίσκου -μόλις 14% δήλωσε ότι υπερτερούν- ενώ φαίνεται ότι λειτουργούν με χαμηλότερη αυτοπεποίθηση (17%).

Επιπλέον, εμφανίζονται λιγότερο ανταγωνιστικές (21%) και θεωρούν ότι υπολείπονται στην υιοθέτηση καινοτομιών σε σχέση με τους άνδρες (27%).

Ο δρόμος για την κορυφή της επαγγελματικής ιεραρχίας

Ο δρόμος προς την κορυφή της επαγγελματικής ιεραρχίας -όπως δείχνει η έρευνα- παραμένει δύσκολος για τις γυναίκες – ανώτατα στελέχη, καθώς σχεδόν επτά στις δέκα (68%) απάντησαν ότι οι προκαταλήψεις λόγω φύλου και οι οικογενειακές υποχρεώσεις τους, αποτέλεσαν το σημαντικότερο εμπόδιο στην καριέρα τους.

Υψηλό είναι και το ποσοστό των γυναικών που θεωρεί ότι δεν έτυχε της δέουσας υποστήριξης από συναδέλφους (59%), ενώ το 49% δηλώνει ότι οι μειωμένες ευκαιρίες προώθησης σε σχέση με τους άνδρες αποτέλεσε εμπόδιο στην επαγγελματική πορεία.

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, οι γυναίκες θεωρούν πως η επικρατούσα εταιρική κουλτούρα, δεν επέτρεψε την επαγγελματική τους ανέλιξη (42%).

Φόβοι, ανησυχίες, αλλά και αισιοδοξία

Οι φόβοι και ανησυχίες που απασχολούν την επαγγελματική καθημερινότητα των γυναικών επιχειρηματιών/ανωτάτων στελεχών μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, σχετίζονται, κυρίως, με τα έσοδα και την ρευστότητα των επιχειρήσεων που διοικούν. Αφορούν, κατά κύριο λόγο, ενδεχόμενη υποχώρηση στον κύκλο εργασιών (67%) και τη διασφάλιση της ρευστότητας (53%), καθώς και τη μείωση των καθαρών αποτελεσμάτων (47%).

Η πλειοψηφία εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας τους θα καταγράψει απώλειες της τάξης του 5%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 8% σχεδόν του δείγματος δηλώνει ότι η υποχώρηση των εσόδων της επιχείρησης τους ενδέχεται να υπερβεί το 50%.

Ωστόσο, το ίδιο δείγμα δηλώνει πιο αισιόδοξο για το άμεσο επιχειρηματικό μέλλον και προβλέπει ότι την προσεχή διετία, τα έσοδα θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 13,5% το 2021 και 17,6% το 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο θυμόσοφος Ερντογάν και χρήσιμοι αφελείς του Μαξίμου

«Δεν πρέπει να λες ποτέ κάτι που δεν μπορείς να γράψεις»

More Articles Like This