Το υπουργείο Εσωτερικών παίρνει πίσω την παράλογη απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές των απορριμματοφόρων

Must Read

Ανακάλεσε τελικά το υπουργείο Εσωτερικών σε ό,τι αφορά στην παράλογη και ανερμήνευτη απόφασή του να επιβάλει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές σε όλους τους δήμους της χώρας, στην προμήθεια απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου, για την οποία θα αντληθούν κονδύλια συνολικού ύψους 84.770.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Το θέμα είχε φέρει στο φως σε αποκλειστικότητα η «δημοκρατία», παρουσιάζοντας μία σειρά αποφάσεων και τροποποιήσεων από το υπουργείο Εσωτερικών, που οδηγούσαν σε ασφυκτικό για τους δήμους καθορισμό προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα, η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει πως τόσο για τα απορριμματοφόρα όσο και για τα μηχανήματα έργου το υπουργείο ανέφερε στις αποφάσεις που εξέδωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των δήμων ήταν η κατάθεση μίας βεβαίωσης μεταξύ των άλλων εγγράφων «στην οποία θα αναφέρεται ρητά η τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών ανάλογα με τον τύπο του οχήματος του Παραρτήματος ΙΙ», δηλαδή η τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών που είχε θέσει το ίδιο το υπουργείο.

Την ημέρα της δημοσίευσης του ρεπορτάζ, μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε στείλει επιστολή στην «δημοκρατία», στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι αποφάσεις της
υπηρεσιακής γραμματέως «αφορούν ενδεικτικές προδιαγραφές […]» και πως «οι σχετικές αποφάσεις δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να έχουν ευελιξία στη διαμόρφωση των οριστικών και τελικών προδιαγραφών με βάση τις κατά τόπους ιδιαίτερες ανάγκες. Κατά συνέπεια, μόνο φωτογραφικές δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται».

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, δύο ημέρες πριν την δημοσίευση του ρεπορτάζ,  το υπουργείο εξέδωσε νέες τροποποιήσεις επί των αποφάσεών του, στις οποίες τόσο για τα
απορριμματοφόρα όσο και για τα μηχανήματα έργου ανέφερε -τελικά- πως στο Παράρτημα ΙΙ, δηλαδή στο παράρτημα με τις τεχνικές προδιαγραφές, «γίνεται μόνο ενδεικτική αναφορά», επομένως οι προδιαγραφές «μπορεί να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των δήμων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This