Πως μια δημοτική παράταξη της ΝΔ μεταλλάχθηκε σε εταιρεία και «τσέπωσε» κρατική χρηματοδότηση

Με πολύ απλό τρόπο και γνωριμίες...

Must Read

Δημοτική παράταξη που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, μεταλλάχθηκε σε εταιρεία και μέσα σε επτά μέρες πήρε χρηματοδότηση για υλοποίηση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης. 

Πρόκειται για τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», η οποία κατέβηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Αρβανιτάκη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», μεταλλάχθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με το όνομα ΑΜΚΕ HOPELAND και ανέλαβε επτά ημέρες μετά την υλοποίηση του έργου ESTIA ΙΙ από το υπουργείο Μετανάστευσης με χρηματοδότηση περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην ερώτησή του ο Γιώργος Καμίνης, από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ φαίνεται ότι στις 3 Αυγούστου του 2020, εταίροι της ΑΜΚΕ HOPELAND είναι ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης – το στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος- με ποσοστό 97% και ο Γεώργιος Πουλαδάκης με ποσοστό 3%.

Ένα μήνα μετά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης μεταβιβάζει αιτία δωρεάς τα εταιρικά του μερίδια στους Γεώργιο Πουλαδάκη και Αικατερίνη Ρούκα, και ειδικότερα στον Γεώργιο Πουλαδάκη το 87% και στην Αικατερίνη Ρούκα το 10%, με συνέπεια το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να φύγει από την εταιρεία.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης

Σύμφωνα με το βιογραφικό που ο ίδιος έχει αναρτήσει πρόκειται για στέλεχος της ΝΔ με στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως ο ίδιος αναφέρει το 2014: «Είναι σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος επικοινωνίας της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και συνεργάτης της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας».

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με την δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», η οποία στη συνέχεια έγινε εταιρεία που πήρε έργο από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Το έργο για το οποίο χρηματοδοτήθηκε

Το έργο ESTIA ΙΙ, είναι στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Φυσικό αντικείμενο της Δράσης είναι η παροχή στέγασης και συνοδευτικών της στέγασης υπηρεσιών σε αιτούντες διεθνή προστασία.

Το έργο αφορά στη λειτουργία 12 μονάδων στέγασης και ειδικότερα νέων κτιρίων, 11 εκ των οποίων στην Περιφέρεια Αττικής με δυναμικότητα 952 θέσεων και 1 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δυναμικότητα 50 θέσεων. Η συνολική δυναμικότητα των κτιρίων ανέρχεται στις χίλιες δύο 1002) θέσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Η ΑΜΚΕ HOPELAND θα παρέχει επίσης πλήθος υπηρεσιών όπως:

α) ψυχοκοινωνική στήριξη, β) συνοδεία στις υπηρεσίες όταν είναι απαραίτητο, γ) βοήθεια στην ενσωμάτωση μέσω της ανάπτυξης σχεδίων ενσωμάτωσης και παραπομπής των συμμετεχόντων σε δραστηριότητες ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης, δ) υπηρεσίες διερμηνείας, ε) φύλαξη των μονάδων φιλοξενίας κατά τις νυχτερινές ώρες, στ) παροχή σίτισης για τις θέσεις του προγράμματος που δεν διαθέτουν κατάλληλη υποδομή για την παρασκευή γευμάτων από τους ωφελούμενους ,και ζ) παροχή καθαριότητας και υγιεινής των κοινόχρηστων χώρων της μονάδας.

Τα ερωτήματα προς τον Νότη Μηταράκη

Ο Γιώργος Καμίνης στην ερώτησή του ζητά από τον υπουργό Μετανάστευσης να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  1. Πότε υπέβαλε σχετικό αίτημα και πότε ενεγράφη η ΑΜΚΕ HOPELAND στο Μητρώο ΜΚΟ;
  2. Ποιοι άλλοι φορείς υπέβαλαν αίτημα χρηματοδότησης για το εν λόγω πρόγραμμα;
  3. Για ποιους ειδικότερους λόγους επελέγη η ΑΜΚΕ HOPELAND;
  4. Πώς, κατά την εκτίμησή σας, μπορεί η εν λόγω ΑΜΚΕ, η οποία έχει δύο εταίρους, να αντεπεξέλθει στο σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την παροχή στέγασης και συνοδευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA ΙΙ;
  5. Πόσα μέλη διαθέτει σήμερα η ΑΜΚΕ HOPELAND και ποιός είναι ο τομέας επιστημονικής ή άλλης ειδίκευσης των μελών αυτών;
  6. Υπάρχει ο απολογισμός έργου προηγούμενων ετών τον οποίο απαιτούν οι ως άνω υπουργικές αποφάσεις για την εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ, με δεδομένο ότι η ΑΜΚΕ HOPELAND ουσιαστικά συστάθηκε την 22.09.2020;
  7. Είναι σε γνώση σας προηγούμενη δραστηριότητα ή τυχόν απολογισμός έργου της ΑΜΚΕ «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου», με δεδομένο ότι μετά την αρχική καταγραφή του από 2016 καταστατικού σύστασής της, η αμέσως επόμενη εγγραφή στο ΓΕΜΗ φαίνεται να είναι στις 3.08.2020;
  8. Ποια είναι η ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ HOPELAND, κατά τα προβλεπόμενα στις ως άνω υπουργικές αποφάσεις; Εαν υφίσταται, πότε δημιουργήθηκε;
  9. Ποιες είναι οι υλικοτεχνικές υποδομές της ΑΜΚΕ HOPELAND;
  10. Ποιες είναι οι 12 μονάδες στέγασης που αναφέρονται στη δράση για την υλοποίηση του έργου ESTIA ΙΙ;

πηγή: fonaklas

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This