Σωτήρης Λιμπατές: Η μυστηριώδης εξαφάνιση, το ΙΧ, οι αναπάντητες κλήσεις και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε (video)

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε παρατημένο με τα κλειδιά στη μίζα και ο υπάλληλος των διοδίων που τον είδε σαστισμένο.

Must Read

Σε σενάριο ταινίας θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του 84χρονου συνταξιούχου αυτοκινητιστή και αγρότη Σωτήρη Λιμπατέ, ο οποίος αγνοείται από τις 9 Σεπτεμβρίου στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε εγκαταλειμμένο το αυτοκίνητό του!

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο ένας από τους τρεις γιους του 84χρονου είδε το Ι.Χ. του σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους στον Δρυμό Ωραιοκάστρου. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, εντοπίστηκε κοντά στο εργοστάσιο Τιτάν, στην Ευκαρπία. Το μυστήριο σε αυτή την υπόθεση έγινε μεγαλύτερο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν ξεκλείδωτο και τα κλειδιά ήταν πάνω στη μίζα, με τον ηλικιωμένο να είναι άφαντος!

«Όταν γύρισα στο σπίτι εκείνο το βράδυ, το αμάξι του πατέρα μου ήταν παρκαρισμένο στην αυλή. Το επόμενο πρωί μού είπαν ότι βρέθηκε κάπου εγκαταλειμμένο. Κανείς μας δεν τον άκουσε να φεύγει. Το μυαλό μας πάει στο κακό. Είμαστε στο μηδέν από πλευράς ερευνών» τόνισε ο γιος του αγνοούμενου άνδρα, και συμπλήρωσε: «Με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία και με ρώτησαν αν ξέρω πού είναι ο πατέρας μου. Έπαθα σοκ εκείνη την ώρα. Όταν ήρθαμε στο σπίτι για να ψάξουμε, μας έκανε εντύπωση που ο ανεμιστήρας ήταν ανοιχτός, όπως και η μπαλκονόπορτα στο δωμάτιό του. Είχε κάνει και την προετοιμασία για το πρωινό του και ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Κάτι τον ώθησε να φύγει…» Ένας άλλος γρίφος που πρέπει να λύσουν οι Αρχές αφορά κάποιες κλήσεις που έγιναν στο κινητό του συνταξιούχου.

«Βρήκαμε αρκετές αναπάντητες αργά το βράδυ από έναν φίλο του, εκείνος όμως δεν το παραδέχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του 84χρονου, λέγοντας ότι τόσο τον ίδιο όσο και τα αδέλφια του προβληματίζει το γεγονός ότι ο πατέρας τους έκανε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού τις προηγούμενες ημέρες, ενώ είχε πάρει πρόσφατα από τον ταχυδρόμο τη σύνταξή του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο 84χρονος ήταν «σφιχτός» στα οικονομικά του και φρόντιζε να κρύβει καλά τα χρήματά του.

«Στο σπίτι, όμως, βρέθηκαν σε εμφανές σημείο γύρω στα 1.200 ευρώ κι αυτό μας παραξενεύει» επεσήμανε ο γιος του 84χρονου, συμπληρώνοντας ότι έχει κατατεθεί μήνυση στην Αστυνομία για ανθρωποκτονία και αρπαγή.

«Καταθέσαμε τη μήνυση γιατί θεωρούμε ότι κάτι κακό συνέβη. Για να φύγει ο αγνοούμενος ξαφνικά από το σπίτι του κάτι έγινε που τον ανάγκασε να βγει μες τη νύχτα…» Στην εκπομπή μίλησε ακόμη ο υπάλληλος των διοδίων Αναλήψεως – Λαγκαδά, ο οποίος φέρεται ότι είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 84χρονο προτού χαθούν τα ίχνη του.

«Πέρασε εκείνο το βράδυ γύρω στις 12.05 με κατεύθυνση προς Καβάλα. Δεν είχε λεφτά μαζί του, φαινόταν λίγο σαστισμένος επειδή είχε χάσει την έξοδο. Βγήκα έξω, μίλησα μαζί του… Του εξήγησα πώς να γυρίσει από τον επόμενο κόμβο της Εγνατίας Οδού για να πάρει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Τον ηρέμησα. Λίγο αργότερα πέρασε ξανά από τα διόδια» ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This