Από το πουθενά η Frontex ανοίγει ζήτημα: Μιλά για ελληνοτουρκική διαφωνία γενικά για τα «θαλάσσια σύνορα»!

Από το πουθενά, η Frontex δίνει έρεισμα στην Τουρκία να συνεχίσει τις εξωφρενικές απαιτήσεις της!

Must Read

Η Frontex ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε εσωτερική έρευνα για «παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών» από την Ελλάδα, μετά από αναφορές διεθνών ΜΜΕ (σ.σ. τουρκικών προφανώς). Ωστόσο, στη δήλωση αυτού του θεσμικού οργάνου της ΕΕ, γίνεται αναφορά στη «διαφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα». Ανοίγει και θέμα συνόρων δηλαδή με αυτή τη διατύπωση!

Η Frontex είπε ότι η διαφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με τα «θαλάσσια σύνορα» έχει περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στο ανατολικό Αιγαίο καθώς «επηρεάζει επίσης τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή».

Κάτι που δεν έχασαν ευκαιρία να επισημάνουν οι Τούρκοι, με το Anadolu να τονίζει: «Επειδή η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το μόνο πρόβλημα με την Τουρκία είναι ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας και της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δεν παραδέχεται ότι υπάρχει διαμάχη στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών». Από το πουθενά, η Frontex δίνει έρεισμα στην Τουρκία να συνεχίσει τις εξωφρενικές απαιτήσεις της!

«Κανένα στοιχείο» δεν προέκυψε από την εσωτερική έρευνα

«Εξετάσαμε τις κατηγορίες αρκετών ειδησεογραφικών οργανισμών που σχετίζονται με τις δραστηριότητές μας στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λετζέρι.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε υποστήριξη στην Ελλάδα και στα εξωτερικά της σύνορα σύμφωνα με την εντολή μας και στο πνεύμα της αλληλεγγύης της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός ενημέρωσε την Επίτροπο της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον και σύμφωνα με τη δήλωση αναφέρεται ότι δεν έχει βρεθεί κανένα έγγραφο ή υλικό που να στηρίζει τις κατηγορίες. Στη δήλωση, η οποία υποστηρίζει πως όλα τα γεγονότα που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί, αναφέρεται ότι δεν υπήρξαν ύποπτα συμβάντα από την αρχή του έτους, εκτός από αυτά που ανέφεραν οι ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζοντας ότι η Frontex δεν έχει εξωτερικές ερευνητικές εξουσίες, η δήλωση λέει ότι «πρέπει να εμπιστεύονται» τα κράτη μέλη σε αυτό το πλαίσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος κυρίαρχος με ποσοστά… δικτάτορα!

Η Δύση τις ονόμασε εκλογές-παρωδία, όπου ένας «αδύναμος, ανασφαλής Πούτιν» επιθυμεί τα τεράστια ποσοστά αποδοχής, αλλά κυνικά φροντίζει να...

More Articles Like This