Δ. Σαρηγιάννης, καθηγητής ΑΠΘ: «Ανοιχτή πληγή ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς» (video)

Must Read

Εκτιμήσεις που προκαλούν τρόμο έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχετικά με τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία από την Παρασκευή βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, αποκαλύπτοντας πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, αγγίζουν τα 60.000-70.000!

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαρηγιάννης σε τηλεοπτική εκπομπή, η εκτίμησή του έγινε με βάση τα μαζικά τεστ που έκαναν οι κάτοικοι της πόλης την Πέμπτη και σε αναγωγή με τον πληθυσμό. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεστ ήταν άλλος ένας ισχυρός δείκτης που δίνει ακόμα μεγαλύτερο έναυσμα στην κυβέρνηση για να επιβάλει lockdown στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα ξεπερνούν κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο θετικότητας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 3.402 ελέγχους που έγιναν, βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι η μέση ηλικία των θετικών στον ιό είναι πολύ μικρή, μόλις τα 32 έτη!

Σχολιάζοντας τη βεβαρημένη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας λόγω της πανδημίας, ο καθηγητής δήλωσε πως «ήταν κάτι προβλέψιμο». Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση μπορεί να μαζευτεί», τόνισε όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να ληφθούν πιο ενεργητικά μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν από τους πολίτες.

Να μειωθεί το ιικό φορτίο

Ο κ. Σαρηγιάννης θεωρεί πως αυτή τη στιγμή η πιο μεγάλη «ανοιχτή πληγή» είναι το ζήτημα του συνωστισμού που παρατηρείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς αποτελούν σημαντική πηγή μετάδοσης του ιού και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί τρόπος να μειωθεί το ιικό φορτίο σε αυτά.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, ο καθηγητής είπε ότι αν και η διασπορά του ιού ανάμεσα στους μαθητές είναι μικρή, καθώς κυμαίνεται σε ποσοστό 5%, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μειωθεί η μετάδοση του ιού μέσα στις τάξεις.

  • Δείτε την τοποθέτηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This