Ξέσπασε ο πατέρας της 15χρονης που σκοτώθηκε στη Ρόδο κάνοντας parasailing: «Ο χειριστής ήξερε ότι χαλάει ο καιρός»

Ακολούθησε διαφορετική διαδρομή απ' ό,τι συνήθως, για να αποφύγει τους ισχυρούς ανέμους

Must Read

Ράκος είναι ο πατέρας της 15χρονης από τη Μεγάλη Βρετανία που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον 13χρονο ξάδελφό της κατά τη διάρκεια parasailing στη Ρόδο το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Ο τραγικός πατέρας καταγγέλλει στην «Daily Mail» ότι ο χειριστής του ταχύπλοου γνώριζε πως θα ξεσπούσε κακοκαιρία, αλλά αγνόησε τους κινδύνους.

Ο Τόνι Χέις έχασε την κόρη του Τζέσικα και τον ανιψιό του Μάικλ, ενώ ο άλλος ανιψιός του, ο 15χρονος Τζέιμς, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο κ. Χέις ανέφερε ότι ο χειριστής του σκάφους που κρατούσε τα σκοινιά του θαλάσσιου αλεξίπτωτου ήξερε πως ο καιρός ήταν κακός, γι’ αυτό διάλεξε μια διαφορετική διαδρομή, ώστε να αποφύγει τους ισχυρούς ανέμους.

«Ο επικεφαλής είπε ότι ο καιρός θα γινόταν χειρότερος αργότερα και για τον λόγο αυτό ήταν καλύτερα να ξεκινήσει νωρίτερα το σκάφος. Χαιρετήσαμε τα παιδιά και κανονικά θα έπρεπε να είναι στο οπτικό μας πεδίο. Ήμασταν τέσσερις μέρες στο νησί και είχαμε δει ότι έτσι συνέβαινε πάντα. Επειδή όμως ο καιρός χειροτέρευε, ο χειριστής αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια άλλη περιοχή, για να αποφύγουν την κακοκαιρία», δήλωσε ο πατέρας.

Το έφερε ένας τουρίστας

Κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στα παιδιά όταν είδαν το σκάφος να επιστρέφει χωρίς να βρίσκονται μέσα η 15χρονη και τα δύο ξαδέλφια της: «Στο σκάφος δεν ήταν ούτε ο χειριστής του. Το έφερε ένας τουρίστας, που μας είπε κλαίγοντας ότι “κάτι κακό είχε συμβεί”».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αρχικά άκουσαν ότι ο 15χρονος Τζέιμς ήταν σε χειρότερη κατάσταση, ενώ η συνομήλική του Τζέσικα και ο 13χρονος Μάικλ υπέστησαν μόνο κατάγματα. «Ήταν νεκροί στο νοσοκομείο από την αρχή, αλλά παραπλανηθήκαμε με την ψευδή ελπίδα ότι ήταν όλοι εντάξει», δήλωσε.

Το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ακρωτήρι Γκίνας, όταν ξαφνικά ένας δυνατός άνεμος έκοψε τα σχοινιά του θαλάσσιου αλεξίπτωτου, με συνέπεια τα τρία παιδιά να πέσουν στα βράχια. Τα δύο σκοτώθηκαν ακαριαία και το τρίτο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This