Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Εισηγήθηκα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00 και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού εισηγήθηκε ο δήμαρχος

Must Read

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα για την πόλη, η οποία έχει πλέον σταθερά τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

Τα μέτρα που προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00 και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού.

Οι νέες μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη παραμένουν στα ύψη: την Κυριακή 1 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 449 νέα κρούσματα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530 κρούσματα έναντι 84 κρουσμάτων στις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Υπ.Υγείας για να αυξηθεί η δυναμικότητα του συστήματος του ΕΣΥ της περιοχής, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID. Πιο αναλυτικά: 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία. Στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Περιγράφοντας τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους της πόλης, σχολίασε: «Καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This