Ακατάλληλα πάρα πολλά σπίτια και κτήρια στη Σάμο – Τι δείχνουν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες

Δεν θα είναι καλός ο απολογισμός...

Must Read

Οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουν τους ελέγχους και τις αυτοψίες στη Σάμο. Κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, ναοί, λιμάνια και δημόσια κτήρια έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που άφησε ο καταστροφικός σεισμός.

Μέχρι και την Κυριακή διεξήχθησαν αυτοψίες σε 490 κτήρια σε όλο το νησί. Οι 414 από αυτές ήταν σε κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες.

Ελέγχθησαν 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 8, ενώ όσον αφορά ιερούς ναούς και δημόσια κτήρια «κίτρινα» χαρακτηρίστηκαν 21 από τα 35.

Σε 44 σχολεία οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα 11 είναι ακατάλληλα (5 στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι),

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This