Τρίτη 15/6/2021

Νέα αύξηση σήμερα! Τα κρούσματα θα φτάσουν τα 2.000 – Τρομάζουν τα λύματα της Αττικής 

Ερχεται lockdown και στην Αττική;

Προειδοποίηση για νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα, από τον τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ο κ. Αρκουμανέας διαμήνυσε ότι σήμερα θα ανακοινωθεί νέα έκρηξη καταγεγραμμένων κρουσμάτων: «Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες» τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος διευκρίνισε ότι κύριος λόγος της διασποράς είναι οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται αμεσα μαζικά rapid test σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ κινητές μονάδες θα βρεθούν σε Δράμα και Κομοτηνή. Ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν πέτυχε τελικά κάποια σταθεροποίηση στην Ελλάδα, μετά τα νέα μέτρα, ενώ υπενθύμισε ότι οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τεστ, όσοι ιχνηλατήθηκαν ως στενές επαφές κρουσμάτων οφείλουν να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Εφιαλτική πρόβλεψη για τα λύματα της Αττικής

Ταυτόχρονα, ο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαίδης, αποκάλυψε ότι τα λύματα της Αττικής δείχνουν ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική τις τελευταίες ημέρες.  Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής επεσήμανε ότι «την Κυριακή παρατηρήθηκε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων».

Σύμφωνα με τον Θωμαίδη, «η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα».

«Τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ. Είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαίδη η διάδοση θα κοπεί αν εφαρμοστούν τα μέτρα όμως σίγουρα δεν θα δούμε τα αποτελέσματα Μαΐου όπου ο ιός εξαφανίστηκε, καθώς αυτή τη φορά η δραστηριότητα είναι εντονότερη.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ