Τετάρτη 16/6/2021

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μια άλλου είδους μάχη

Συναγερμός χτύπησε στο ΓΕΕΘΑ με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ως εκ τούτου προχώρησε σε λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας.

Εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, μειώθηκε και το ποσοστό πλήρωσης στα οχήματα μεταφοράς του, ενώ ανεστάλη σε στρατόπεδα και στρατιωτικές λέσχες η εστίαση και θα δίνονται μόνον προϊόντα σε συσκευασία.

Κλείνουν ακόμη τα γυμναστήρια στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ συνεχίζεται η αναστολή συγκεντρώσεων προσωπικού, της πραγματοποίησης εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και επισκέψεων. Επιπρόσθετα  οι πάσης φύσεως τελετές πλέον θα εκτελούνται με ελάχιστη αντιπροσωπεία και χωρίς προσκεκλημένους σε εξωτερικούς χώρους.

Σε δύο ημέρες θα γίνονται και οι ορκωμοσίες στρατευσίμων, χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων, ενώ και η άδεια ορκωμοσίας θα δίνεται στην λήξη της στρατιωτικής τους θητείας.

Πάντως  το ΓΕΕΘΑ επισημαίνει ότι αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ