Τετάρτη 23/6/2021

Καταδίκη για την φιλόλογο που δεν φορούσε μάσκα – Η απολογία της στο δικαστήριο (video)

Η καθηγήτρια - «πάρτε μου μάσκαρα»!

Καταδικάστηκε η φιλόλογος του ΕΠΑΛ Υμηττού η οποία δεν φορούσε μάσκα μέσα στην τάξη και συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου μετά από καταγγελίες μαθητών και γονέων. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και την έκρινε ένοχη για παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Δείτε επίσης: «Πάρτε μου μάσκαρα»! Καθηγήτρια αρνείται να φορέσει μάσκα στην τάξη και μοιράζει απουσίες (video)

Ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή του: «Το ζήτημα δεν είναι η μάσκα, αλλά ο σεβασμός στο νόμο. Εάν κάποιος τον εφαρμόζει κατά το δοκούν οδηγούμαστε σε κοινωνία ανομίας. Η κατηγορουμένη λέει συνεχώς ”έκρινα, αποφάσισα, η γνώμη μου είναι” δηλαδή λέει ότι αποφάσισε να φοράει μάσκα όποτε θέλει αυτή. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία τηρούσε τα άλλα μέτρα, αλλά έκρινε, νόμισε, αποφάσισε να μη φορά μάσκα, αναβίβασε τον εαυτό της σε λοιμωξιολόγο. Αναρωτιέμαι εάν έχει καταλάβει ακόμα τον κίνδυνο που υπάρχει. Ζητώ να κηρυχθεί ένοχη».

H απολογία της καθηγήτριας

Στην απολογία της η κατηγορούμενη φιλόλογος ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου και τους μαθητές ότι έκανε διαλείμματα στη μάσκα, επειδή το τελευταίο διάστημα έπασχε από ωτίτιδα. Όσο για τον μαθητή που κατήγγειλε ότι πήρε απουσία όταν της ζήτησε να φορέσει μάσκα η καθηγήτρια απάντησε: «Ο συγκεκριμένος μαθητής την ημέρα που του υπέδειξα να βγει μαζί με άλλους συμμαθητές του ήταν πολύ ανήσυχος και μαζί με τους άλλους χυδαιολογούσαν και έβριζαν. Το τμήμα ήταν μια μικρή ζούγκλα. Είχα χρέος να τα επαναφέρω στην τάξη. Φυσικά δεν τα τιμώρησα, ούτε τα έβαλα ποινολόγιο. Ποτέ δεν τους υπέδειξα να φεύγουν και να παίρνουν απουσία. Πράγματι έκανα εκτεταμένη χρήση του «διαλείμματος μάσκας» για ιατρικούς λόγους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και είχα ενημερώσει και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ και τους μαθητές, λαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα προβλεπόμενα μέσα προστασίας. Δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο τους μαθητές και τους συναδέλφους μου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ