Τρίτη 15/6/2021

Θετικοί στον κορωνοϊό 16 νεοσύλλεκτοι συνοριοφύλακες σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο

Η Αστυνομία ζητά συνεχώς προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, αλλά...

Συναγερμός στις σχολές αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου καθώς εντοπίστηκαν 16 θετικά στον κορωνοϊό δείγματα, από τα 746 τεστ που διεξήχθησαν συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν 12 στην Κομοτηνή και 4 στο Διδυμότειχο.

Η Αστυνομία έχει εκφράσει εδώ και καιρό την άποψη ότι πρέπει να πραγματοποιούνται προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλες τις υπηρεσίες της, για να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς τόσο ανάμεσα στους κόλπους της Αστυνομίας, όσο και προς τους πολίτες.

Όσοι ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα τέθηκαν σε καραντίνα σε ειδικό χώρο μέσα στις σχολές και αναμένεται να επανεξεταστούν σε επτά ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλακών, Παναγιώτης Χαρέλας, τόνισε στο GRTimes.gr ότι ζητήθηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα τεστ στους νέους συνοριοφύλακες αλλά και σε όλο το προσωπικό.

«Από τον Αύγουστο επισημαίνουμε ότι πρέπει να γίνονται διαρκώς τεστ, γιατί πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων. Κάνουμε επανειλημμένες εκκλήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τεστ. Πρέπει να γνωρίζουμε από την αρχή, ποιοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και ποιοι όχι. Γιατί, στο παρελθόν, είχαμε ακόμα και συναδέλφους που έμεναν εσώκλειστοι για ενάμιση μήνα περίπου, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα προσβληθούν περισσότεροι από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, οι συνοριοφύλακες είναι το ίδιο ευάλωτοι με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρέλα, συνολικά 28 άτομα είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό, 14 στη σχολή της Κομοτηνής και 14 στο Διδυμότειχο.

«Όπως υπάρχουν κρούσματα μέσα στην κοινωνία, έτσι υπάρχουν και στο εσωτερικό της αστυνομίας. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ότι η εκπαίδευση των σπουδαστών θα γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να μας απασχολεί διαρκώς ο κορωνοϊός. Βάσει αυτής της αρχής, με εντολή του αρχηγείου, εφαρμόσαμε τα συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού εντός των σχολών», κατέληξε.

Δείτε ακόμα: Δεκάδες αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ