Τρίτη 15/6/2021

Συνελήφθησαν διωκόμενοι του Ερντογάν στο Κατάκολο – Αναμεσά τους αστυνομικοί, στελέχη του ΡΚΚ και ένας βουλευτής (video)

Εντοπίστηκαν 65 μετανάστες. Αναμεσά τους Τούρκοι Αστυνομικοί, στελέχη του ΡΚΚ, πανεπιστημιακοί, ένας βουλευτής και ένας δημοσιογράφος.

Οι άνδρες του λιμενικού τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού καθώς το απόγευμα της Τρίτης εντόπισαν μετανάστες στο αλιευτικό σκάφος «ΝΕΜΟ».

Ανάμεσα στους επιβάτες εντοπίστηκαν αρκετοί Τούρκοι και Κούρδοι οι οποίοι διώκονται από το καθεστώς του Ερντογάν. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ilialive.gr, εντοπίστηκαν 65 επιβάτες, εκ των οποίων οι 20 ήταν Τούρκοι αστυνομικοί – «Γκιουλενιστές» όπως λέγονται στη χώρα τους, 10 Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη καθώς επίσης πανεπιστημιακοί, ένας βουλευτής και ένας δημοσιογράφος.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες του σκάφους κρύβονταν μπροστά στον φωτογραφικό φακό, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μην τους βγάλουν φωτογραφίες, ωστόσο ένας Τούρκος Αστυνομικός αποκάλυψε την ταυτότητά του.

«Είμαστε από την Τουρκία και ήμασταν αστυνομικοί» λέει και δείχνει μια φωτογραφία στο κινητό του με τη στολή του, θέλοντας να αποδείξει ότι λέει αλήθεια. «Πρέπει να φύγουμε από εδώ» λέει σχεδόν απελπισμένα.

«Η φυλακή είναι σκληρή. Δεν έχουν καμία σχέση οι Αρχές της Τουρκίας με αυτές στην Ελλάδα. Θέλω να φύγω για όποια χώρα μπορώ να συνεννοηθώ στα αγγλικά, να μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου. Μακάρι να μπορούσα να φτάσω στον Καναδά, αλλά δεν γίνεται. Έχω αφήσει πίσω τους δικούς μου ανθρώπους και ξέρω ότι δεν μπορώ να επιστρέψω ξανά για να τους δω, ακόμα και όταν αυτοί θα φύγουν από τη ζωή. Δεν μπορώ όμως να μείνω στην Τουρκία. Εάν μείνω θα καταλήξω και πάλι στη φυλακή» ανέφερε ο Αζάντ, ο οποίος είναι Κούρδος δημοσιογράφος και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας βουλευτής, ο οποίος όμως δεν θέλησε να μιλήσει καθώς φοβάται για την τύχη του. Το ίδιο και κάποιοι Κούρδοι πανεπιστημιακοί που επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαφύγουν από την Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ