Αναστολή της στάσης εργασίας (6/11) των δικαστών

Κανονικά οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων την Παρασκευή

Must Read

Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για lockdown στη χώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να αναστέλλει τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 9.π.μ. έως τις 12μ.μ. «Τώρα η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ειδικούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Τι αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Η σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων – που αναμένεται  να εξειδικευθεί τις επόμενες ώρες – αποτελεί μια πικρή επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που κάναμε για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός από την πανδημία. Η επικίνδυνη συντεχνιακή λογική που υποστηρίχθηκε από την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκε σύντομα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Καμιά  αντιπαλότητα όμως δε νοείται με τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων, των οποίων το θεσμικό ρόλο σεβόμαστε, κατανοώντας απόλυτα τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες κάτω από
τις οποίες εργάζονται. Τώρα η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ειδικούς. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αίσθημα ευθύνης αναστέλλει τις εξαγγελθείσες για αύριο διακοπές συνεδριάσεων».

Την ίδια στιγμή και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναστέλλει την εξαγγελθείσα διακοπή για μισή ώρα όλων των συνεδριάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This