Καθηγητής Δερμιτζάκης: «Κατόπιν εορτής το lockdown»!

Μετά το νέο «λουκέτο» χρειάζονται καινούργια μέτρα, τα οποία να είναι αυστηρά

Must Read

Στο δεύτερο καθολικό lockdown αναφέρθηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας στον Σκάι ότι επιβλήθηκε κατόπιν εορτής και ότι δεν θεωρεί επαρκή τη διάρκειά του!

«Το lockdown δεν έρχεται καθυστερημένα. Αυτά που ήρθαν καθυστερημένα ήταν τα μέτρα που θα μας έκαναν να αποφύγουμε το lockdown. Καταλάβαμε σε αυτή την κρίση ότι οι συστάσεις είναι δύσκολο κοινωνικά να έχουν αποτέλεσμα, ακόμη και στους πιο υπεύθυνους λαούς, ακόμη και την Ελβετία, που είναι από τους πιο συστηματικούς λαούς. Αυτό δεν δουλεύει. Χρειάζονται μέτρα που να έχουν συγκεκριμένες κυρώσεις από πίσω και χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και η θέση των ειδικών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι μετά το νέο «λουκέτο» χρειάζονται καινούργια μέτρα, τα οποία να είναι αυστηρά. «Εγώ θα έβαζα μίνιμουμ μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12, ώστε να περιοριστούν οι συναθροίσεις στις πλατείες. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο για μετά» είπε.

Ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι οι τρεις εβδομάδες lockdown δεν είναι αρκετές: «Οι τρεις εβδομάδες των μέτρων θα φέρουν αποκλιμάκωση, αλλά δεν φτάνουν για να μηδενιστούν τα κρούσματα. Χαμηλούς τριψήφιους αριθμούς, πιστεύω, θα δούμε. Μην περιμένετε να δούμε 40-50 κρούσματα. Μέσα σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να δούμε μεγάλη μείωση, γιατί ουσιαστικά μπλοκάρουμε πολλές εστίες μετάδοσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This