Δραματικές οι οικονομικές και ψυχικές συνέπειες του δεύτερου lockdown

Θα είναι, άραγε, αυτή η τελευταία φορά που ο ελληνικός λαός θα κληθεί να «βάλει πλάτη», πληρώνοντας τα λάθη και την ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας;

Must Read

Ένας αργός και επώδυνος θάνατος ξεκινά για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και ανθρώπους του μεροκάματου που θα δουν τους κόπους και τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής να καταστρέφονται, υπό το πρόσχημα της πανδημίας.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων, σερβιτόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και σύσσωμος ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να πληγούν ανεπανόρθωτα από το δεύτερο lockdown, που ανακοινώθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού.

Εκτός από τις οικονομικές συνέπειες, που θα είναι δραματικές και θα οδηγήσουν την ανεργία σε ποσοστά δυσθεώρητα, εξίσου μεγάλο θα είναι το πλήγμα και στην ψυχική υγεία. Ο δεύτερος εγκλεισμός στο σπίτι για έναν ολόκληρο μήνα, με μοναδική διέξοδο τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή τη βόλτα του κατοικίδιου, θα «γονατίσει» ψυχολογικά αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρούσε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές αστοχίες και ο ελλιπής σχεδιασμός για την «επόμενη ημέρα» οδηγούν σε μια ζοφερή πραγματικότητα, γεμάτη φόβο και ανασφάλεια.

Από αύριο το πρωί τη νέα καθημερινότητα θα αποτελούν πόλεις-φαντάσματα, άνθρωποι που θα μοιάζουν με ζωντανούς-νεκρούς και εικόνες που οι κυβερνώντες μάς είχαν πείσει ότι αφήνουμε οριστικά πίσω μας περί τα τέλη Μαΐου, οπότε ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα του πρώτου lockdown.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε, το σκηνικό θα επαναληφθεί, μόνο που αυτή τη φορά οι απώλειες σε θέσεις εργασίας αλλά και σε ανθρώπινες ζωές προβλέπεται να είναι τρομακτικές. Κι αυτό διότι σε μια χώρα που με τόση αξιοπρέπεια σήκωσε το δυσβάστακτο βάρος της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, κάποιοι φρόντισαν να «μπουκώσουν» με κρατικό χρήμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντί να τα επενδύσουν στον τομέα της Υγείας που «αιμορραγεί», όπως οι ίδιοι μάς λένε.

Θα είναι, άραγε, αυτή η τελευταία φορά που ο ελληνικός λαός θα κληθεί να «βάλει πλάτη», πληρώνοντας τα λάθη και την ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας;

Ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι, αμφιβάλλουν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This