Εκκένωση περιοχών σε Άνω Βαθύ και Σάμο υπό το φόβο μετασεισμών και καταρρεύσεων

Για προληπτικούς λόγους μιας και ο μεγάλος μετασεισμός δεν έχει γίνει ακόμα

Must Read

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με ανακοίνωσή του καλεί σε απομάκρυνση όλου του πληθυσμού από περιοχές στο Άνω Βαθύ και Σάμο, έτσι ώστε να προστατευτεί από τυχόν καταρρεύσεις κτηρίων, ή κομματιών τους, που υπέστησαν ζημιές στον ισχυρό σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

Καθώς η Σάμος βρίσκεται σε μετασεισμική περίοδο και ο μεγάλος μετασεισμός που περιμένουν οι σεισμολόγοι δεν έχει έρθει ακόμα, κρίθηκε σκόπιμο από τη δημοτική αρχή να δράσει προληπτικά.

Η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1777/2020 απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ 9ΘΦΔ46ΜΦΟΤ-Δ0Υ), απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί:
1) Όσον αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή
2) Όσον αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας
Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα.
Η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This