Παράρτημα του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ στις ΗΠΑ

Must Read

Στην Πολιτεία Ντέλαγουερ των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινά και επισήμως η λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η υπουργός Παιδείας της αμερικανικής Πολιτείας, Σούζαν Μπάντινγκ, υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα την έγκριση του προγράμματος του ΣΝΕΓ «Modern Greek-ARTC», εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών του υπουργείου.

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους εκπαιδευτικούς της ελληνικής ως ξένης γλώσσας στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, μέσω του «Modern Greek-ARTC» το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ θα παρέχει τα δύο από τα συνολικά τέσσερα μαθήματα που απαιτούνται για την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια των εκπαιδευτικών της Αμερικής και την απόκτηση της σχετικής πιστοποίησης.

Πρόκειται για τα μαθήματα «Μεθοδολογία Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας» και «Εισαγωγή στον Εγγραμματισμό», η παρακολούθηση των οποίων μπορεί να πραγματοποιείται διά ζώσης, εξ αποστάσεως (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΠΘ) ή και σε συνδυασμό των δύο μεθόδων.

Κάθε μάθημα είναι διάρκειας 39 ωρών και πιστώνεται με 3 πιστωτικές μονάδες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αμερικανικού συστήματος. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αρχή ή στο τέλος του καλοκαιριού και διαρκούν έναν μήνα, προκειμένου να διευκολύνεται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This