Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει τις προσφυγές κατά της Μενδώνη για τα αρχαία στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού να μεταφερθούν τα αρχαία

Must Read

Οι δεκάδες προσφυγές για την προσωρινή μεταφορά των αρχαίων που έφεραν στην επιφάνεια στο σταθμό Βενιζέλου οι εργασίες εκσκαφής για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή 6/11.

Μέσω αυτών, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επιμελητήρια της συμπρωτεύουσας, αλλά και απλοί κάτοικοί της, ζητούν, μεταξύ άλλων, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Πιο συγκεκριμένα, το επίκεντρο των αιτήσεων ακύρωσης αφορά στην μελέτη της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου και την επανοτοποθέτησή τους στη θέση αυτή κατά ποσοστό 92%, μετά τη λήξη των εργασιών κατασκευής του.

Οι προσφεύγοντες, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι μη νόμιμη, παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας, της χρηστής διοίκησης, της ασφάλειας δικαίου, το νόμο 3028/2002 περί μετακίνησης  μνημείων, κ.λπ.

Δείτε επίσης: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου

Της εκδίκασης των αιτήσεων ακύρωσης προήδρευσε η πρόεδρος του ΣτΕ, Μαίρη Σαρπ με εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Βασιλειάδη, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This