«Στενάζουν» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης! Τρέχουν όπως-όπως να βρουν λύσεις

Οι γιατροί και οι Νοσοκόμοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για την αδράνεια του υπουργείου Υγείας έως τώρα

Must Read

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και αυξάνονται δραματικά οι θάνατοι ασθενών από Covid-19, αφού από τους 348 ασθενείς με βαριά συμπτώματα, που εισήχθησαν σε ένα 24ωρο σε νοσοκομεία, τα 70 άτομα ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

Οι εφεδρείες των νοσοκομείων στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας εξαντλούνται, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόνο 22 κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid!

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται κολοσσιαία επιχείρηση ανάπτυξης 200 νέων κλινών Covid στη Βόρεια Ελλάδα, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και όπως αναφέρει η Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας: «Βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια να ανοίξουμε κι άλλα κρεβάτια, κάποια νοσοκομεία να γίνουν αποκλειστικά για Covid και να υπάρχει η δυνατότητα να νοσηλεύουν και στις κλινικές και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας περισσότερους ασθενείς».

Οι γιατροί και οι Νοσοκόμοι πάντως, εκφράζουν τη δυσφορία τους για την αδράνεια του υπουργείου Υγείας έως τώρα, ενώ φοβούνται ότι εάν προκύψουν 23 κρούσματα, ο ένας δεν θα μπορεί να μπει σε ΜΕΘ, γιατί θα έχουν γεμίσει!

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, είναι:

  • Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», δυναμικότητας 100 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού. Στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων κλινών, εάν παραστεί ανάγκη και όταν ολοκληρωθούν οι νέες προσλήψεις προσωπικού. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και 5 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
  • Στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» θα αναπτυχθούν ακόμη 40 απλές κλίνες.
  • Για να δημιουργηθούν νέες απλές κλίνες νοσηλείας Covid-19 στο ΑΧΕΠΑ εκκενώθηκε η Ψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας 20 κλινών και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, «άδειασαν» ακόμη 40 κλίνες από δύο κλινικές του ΑΧΕΠΑ, τη Νευροχειρουργική και τη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου. Οι ασθενείς αυτοί μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Την επιχείρηση συντονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος μαζί με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, καθώς και με τη συνεργασία των Διοικητών των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να βρουν τις βέλτιστες λύσεις για την εξυπηρέτηση των τεράστιων υγειονομικών αναγκών που έχουν ανακύψει, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της πανδημίας.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ το παραπάνω γεγονός δείχνει μεγάλη διασπορά του ιού. «Μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου. Μεταφέρουν τους ασθενείς σε αλλά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης»

«Οι κλίνες τόσο των κλινικών όσο και των ΜΕΘ έχουν καλυφθεί. Μεγάλος αριθμός υγειονομικών νοσεί. Υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουν οι γιατροί ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος θα πεθάνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ με διπλάσιο κόστος αφού ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει αντί για 800 ευρώ 1600 ευρώ την ημέρα. Μεταφέρουν νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία COVID. Αντί δηλαδή να προσλάβουν προσωπικό καταστρέφουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου(μόνο για COVID) υποχρεώνοντας τους άλλους ασθενείς να πάνε στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας από την τσέπη τους βέβαια το ανάλογο κόστος. Δεν επιτρέπουν την συνταγογράφηση του τεστ αναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώνουν 70-80 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας εξ ολοκλήρου τους ίδιους», προσθέτει.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση:

– Να στηρίξει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με αύξηση της χρηματοδότησης και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

– Να προχωρήσει στην άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ ώστε να γίνουν μαζικά δωρεάν για όλους.

– Να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα, πάντα, όμως, με όρους δημόσιου συμφέροντος.

– Να αξιοποιήσει πλήρως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 για την νοσηλεία περιστατικών COVID.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This