Χάθηκαν 33.000 θέσεις εργασίας σε δέκα μήνες (χωρίς να υπολογίζεται το lockdown 2)

Η επίδοση του Οκτωβρίου φαίνεται η καλύτερη των 12 τελευταίων ετών, όμως έγιναν λιγότερες απολύσεις γιατί εξαιτίας του καθυστερημένου ανοίγματος του τουρισμού έγιναν πολύ λιγότερες προσλήψεις!

Must Read

Το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος δημιουργήθηκαν περίπου 40.000 λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, προτού καν φανούν οι επιπτώσεις από το νέο lockdown.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί η επίδοση του Οκτωβρίου είναι η καλύτερη των 12 τελευταίων ετών, όμως έγιναν λιγότερες απολύσεις, γιατί -εξαιτίας του καθυστερημένου ανοίγματος του τουρισμού- την άνοιξη και το καλοκαίρι έγιναν πολύ λιγότερες προσλήψεις!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, τον Οκτώβριο του 2020 καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 33.356 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 196.284, ενώ οι αποχωρήσεις σε 229.640.

Ακόμη χειρότερα καταγράφονται τα στοιχεία εάν συγκριθούν οι επιδόσεις του δεκαμήνου Ιανουάριος – Οκτώβριος: το διάστημα αυτό το 2019 είχε αποτυπωθεί θετικό ισοζύγιο προσλήψεων κατά 161.869 θέσεις εργασίας, ενώ το 2020 το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 120.820. Επομένως, δημιουργήθηκαν 41.049 λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι και ενώ, προφανώς, δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη οι συνέπειες του νέου lockdown που επιβλήθηκε σταδιακά από τις αρχές Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μία στις δύο νέες θέσεις εργασίας (το 50,14%) είναι πλήρους απασχόλησης, το 41,03% είναι μερικής απασχόλησης και το 8,83% εκ περιτροπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This