Υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική στην Κρήτη – Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί (video)

Must Read

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στην Κρήτη καθώς λόγω των καταστροφικών καταιγίδων, έχουν δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις μέσα σε ένα 24ωρο, για άντληση υδάτων αλλά και για διάσωση ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η τελευταία διάσωση έγινε χθες το βράδυ που αφορούσε μία ετοιμόγεννη γυναίκα.

Λόγω της κακοκαιρίας όμως το οδικό δίκτυο στην Ανάληψη Χερσονήσου, έχει διαλυθεί με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την μεταφορά της στο μαιευτήριο.

Κατόπιν ειδοποίησης του Πυροσβεστικού σώματος, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο.

Η πυροσβεστική τρέχει και δεν φτάνει καθώς μέσα σε λίγες ώρες είχε δεχθεί 460 κλήσεις, για παροχή βοήθειας αλλά και αντλήσεις υδάτων.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διασώσεις 79 ατόμων από διάφορα σημεία του δήμου Χερσονήσου.

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί 75 αντλήσεις υδάτων, ωστόσο οι άντρες της πυροσβεστικής πρέπει να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον 100 όμοια περιστατικά.

Να σημειωθεί πως 60 περίπου πυροσβέστες βρίσκονται και σήμερα στον δήμο Χερσονήσου κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου έχει δεχθεί 120 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 13 αντλήσεις υδάτων και μεταφορές 8 ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί

Σοκάρουν οι εικόνες στην Κρήτη με τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία τόσο στους δρόμους όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, μιλώντας στην cretapost.gr, περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που βιώνουν λόγω του καιρικού αυτού φαινομένου.

«Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι Γούβες, οι Γούρνες, η Ανάληψη και τα Μάλια. Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και πιθανότατα τα αποχετευτικά δίκτυα – καθώς είχαμε κάποια θέματα με τα αντλιοστάσια τα οποία ελπίζω να σώσουμε. Επίσης, έχουμε τεράστιες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και εκατοντάδες αυτοκίνητα που καταστράφηκαν τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά»

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα σημεία όπου το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

«Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί εντελώς στο Κουτουλουφάρι, στο κέντρο της Ανάληψης, στον παραλιακό των Γουβών καθώς και στα Μάλια. Όπως καταλαβαίνεται η καταγραφή από μόνη της απαιτεί κάποιες μέρες. Ωστόσο, μπορώ να σας πως ότι η πρώτη εκτίμηση όμως μιλάει για κάμποσα εκατομμύρια ευρώ. Έχουν διαλυθεί κυριολεκτικά αρκετά οδικά δίκτυα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και επεσήμανε πως το μόνο ευτύχημα ήταν πως δεν θρηνήσαμε θύματα: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το κύμα της κακοκαιρίας έφτασε σε πολλούς οικισμούς γύρω στις 7 με 7.30 το πρωί που ο κόσμος βρισκόταν σπίτι. Γι’ αυτό και θεωρώ δεν είχαμε θύματα».

Κυβερνητικό κλιμάκιο.

Με αφορμή την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη, Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται σήμερα στο νησί και με εντολή πρωθυπουργού θα προχωρήσει σε επιθεώρηση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή της Χερσονήσου από τα καιρικά φαινόμενα.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί και θα συζητηθούν όλα τα θέματα προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μία πρώτη αυτοψία.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This