Εκτός από τις διαστάσεις, δεν πετυχαίνουν ούτε τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού για τις μάσκες στα σχολεία!

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, φέτος στις γιορτές φέρε καλύτερα μάσκες στα σχολεία...

Must Read

Η φαρσοκωμωδία με τον διαγωνισμό για την προμήθεια μασκών στα σχολεία συνεχίζεται. Όπως ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) αναβάλει προσωρινά τον έλεγχο του σχετικού διαγωνισμού, καθώς υποβλήθηκαν στο δικαστήριο ελλιπή δικαιολογητικά!

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια 2.570.000 μασκών (δύο μεγεθών) συνολικού ύψους 2.523.065 ευρώ για τα σχολεία της χώρας (μετά το βασιλικό φιάσκο με τις XL μάσκες στην αρχή της σχολικής χρονιάς στα μέσα Σεπτεμβρίου).

Όταν συμπληρωθεί ο φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα συνεχιστεί ο έλεγχος νομιμότητας του διαγωνισμού.

Η καθυστέρηση ελέγχου του διαγωνισμού δεν οφείλεται, όπως υποστηρίζεται, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά στο ότι δεν κατατέθηκαν όλα τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά.

Η ανακοίνωση του Ε.Σ.:

«Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέτασε την υπόθεση κατά προτεραιότητα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, αναγκάστηκε να αναβάλει την κρίση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων για τις επιμέρους διαδικασίες, όπως την εκτέλεση των προηγούμενων συμβάσεων, την κατακύρωση, τον τρόπο προμήθειας και κατανομής των μασκών κ.ά., στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο φάκελο της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της διακήρυξης. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Αφορμή για τη σχετική ανακοίνωση ήταν ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με το οποίο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υπέδειξε ως υπαίτιο για την καθυστέρηση το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με αυτούς τους ρυθμούς που πάει το θέμα πάντως, πιο πιθανό είναι να φέρει ο Άγιος Βασίλης μάσκες στα σχολεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This