Δευτέρα 21/6/2021

«Γαϊτανάκι» υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στη Β. Ελλάδα – Η ΔΕΘ ετοιμάζεται να γίνει ΜΕΘ

Τις υποδομές της ΔΕΘ έχει θέσει στη διάθεση της Πολιτείας ο ίδιος ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Τάσος Τζήκας.

Πανικό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές Αρχές η βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, στην οποία χθες εντοπίστηκε τρομακτικά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που έφτασαν τα 828, καθώς και η τεράστια πίεση που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της πόλης, στις οποίες δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες.

Με την κατάσταση να αρχίζει να θυμίζει όλο και περισσότερο εικόνες που είδαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας στη Λομβαρδία της Ιταλίας, οι αρμόδιοι έχουν βάλει στο τραπέζι ακόμα και ακραία μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η πανδημία. Ενα από αυτά είναι να μετατραπεί ακόμα και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική ΜΕΘ.

Ακόμα και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην ΕΡΤ για την πιθανότητα μετατροπής του Βελλιδείου σε κέντρο κορονοϊού με την τοποθέτηση κλινών. Μάλιστα, τις υποδομές της ΔΕΘ έχει θέσει στη διάθεση της Πολιτείας ο ίδιος ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Τάσος Τζήκας.

«Οι υποδομές της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, περίπτερα, αλλά και το Βελλίδειο Εκθεσιακό Κέντρο είναι στη διάθεση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πίεσης που έχει δεχθεί το ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορωνοϊού» δήλωσε στο GRTimes.gr.

Πάντως, για την ώρα, έχουν γίνει άλλες κινήσεις από τις υγειονομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γίνει καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων για τον λόγω της αυξημένης θετικότητας του πληθυσμού, έχουν στηθεί σκηνές στους εξωτερικούς χώρους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Οι σκηνές τοποθετήθηκαν από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργούνται τεστ ανίχνευσης στους πολίτες που έχουν συμπτώματα του ιού, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουν μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά από ασθενείς οι οποίοι έχουν ήδη μολυνθεί.

Ανάλογες σκηνές έχουν τοποθετηθεί εδώ και μέρες και στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Παράλληλα, η μεγάλη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία οδήγησε τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ να μετατρέψει το αμφιθέατρο που υπάρχει στο νοσοκομείο σε χώρο αναμονής ασθενών. Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες ότι το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης φέρεται ότι προετοιμάζει το υπόγειό του να δεχτεί ασθενείς με Covid ή ακόμη και να μετατραπεί σε αυτόνομη μονάδα Covid, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ως την Κυριακή θα ενεργοποιηθούν στη βόρεια Ελλάδα 50 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και συγκεκριμένα έξι στο ΑΧΕΠΑ, επτά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, πέντε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πέντε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο, έξι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και έξι στο «Γεννηματάς».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ