Π. Ευσταθίου: «Το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο ανοίγει τα αντιπυρηνικά του υπόγεια» (video)

Το 424 έχει από κάτω τρία υπόγεια με αντιπυρηνική προστασία. Αν χρειαστεί, λόγω κορωνοϊού, θα ανοίξουν κι αυτά...

Must Read

O Επικεφαλής Διαχείρισης Κέντρου Υγείας Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Ευσταθίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα. Ο κ. Ευσταθίου μίλησε για την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας  της πανδημίας.

«Έγινε μια ανακοίνωση την οποία λίγοι την κατάλαβαν. Το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ευρώπης. Χτίστηκε πριν 15-20 χρόνια. Είχα την ιδιαίτερη τιμή σαν διευθυντής στη διεύθυνση υγειονομικού του πρώτου γραφείου μέσα στα πλαίσια αυτά να παρακολουθήσω την διαδικασία της ανέγερσής του. Το στρατιωτικό αυτό νοσοκομείο όπως είναι χτισμένο έχει από κάτω τρία υπόγεια με αντιπυρηνική προστασία. Αυτά είναι πάντοτε μέσα στα πλαίσια της εφεδρείας. Θα λειτουργήσουν κι αυτά τις επόμενες μέρες εφόσον υπάρξουν περιστατικά που πρέπει να θεραπευθούν», είπε αρχικά.

Και εξήγησε: «Η αντιμετώπιση του covid είναι προς δύο κατευθύνσεις. Είναι τα περιστατικά εκείνα που θα νοσηλευτούν για covid και τα περιστατικά εκείνα που θα διασωληνωθούν για covid. Άλλο οι μονάδες εντατικής θεραπείας στις οποίες επιλεκτικά μπορούν να βρεθούν κάποιοι χώροι και εφόσον υπάρξει η αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό. Γιατί τώρα το να ανοίξουμε πενήντα κρεβάτια αντιλαμβάνεστε τι προσωπικό χρειάζεται. Σίγουρα ένας αριθμός ειδικοτήτων της ιατρικής είναι κοντά στην αντιμετώπιση του έκτακτου περιστατικού. Κι ένας αριθμός νοσηλευτών έχει κάποια σχετική εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This