Διπλό μέτωπο: Διαχείριση της κατάστασης με τον κορωνοϊό και προετοιμασία για το εμβόλιο

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την προμήθεια και τη διανομή των δόσεων του εμβολίου

Must Read

Άρχισε ήδη η προετοιμασία των υποδομών στη χώρα για τη μεταφορά, τη διανομή και την αποθήκευση των δόσεων του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, μετά τα πολύ θετικά μηνύματα που έρχονται από αυτό το μέτωπο.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και το φρένο που πρέπει να μπει στα κρούσματα καθώς η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας εξαρτώνται άμεσα από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Όμως τα καλά νέα από το επιστημονικό πεδίο σε ό,τι αφορά τα εμβόλια δημιουργούν αισιοδοξία και θέτουν τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα, προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και τη διανομή των δόσεων και να καταρτίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Το διπλό αυτό σχέδιο τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή προέχει η διαχείριση της παρούσας κατάστασης και γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αφού, παρά τα καλά νέα, ο χρόνος που θα μεσολαβήσει ώσπου να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο είναι αρκετός και για να κερδηθεί η μάχη με τον κορωνοϊό πρέπει να φτάσουμε όλοι μαζί ασφαλείς έως αυτό το σημείο.

Συνολικά η Ε.Ε. θα προμηθευτεί 1,1 δισ. δόσεις και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 25.000.000. Δεδομένου ότι τα εμβόλια θα γίνονται σε δύο δόσεις, η χώρα μας θα προμηθευτεί άμεσα 12.500.000 τεμάχια για την πρώτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Pfizer, BioNTech, AstraZeneca, Sanofi και Johnson & Johnson, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες εταιρίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This