Η κρίση «χτύπησε» και τα παγκάρια – Γεμάτα από μονόλεπτα και… κουμπιά

Must Read

Η κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Εκκλησία, που από το 2011 και μετά βρίσκει μειωμένα τα έσοδα της από το παγκάρι έως και 60%!

«Βρίσκουμε ακόμα και κουμπιά» δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης. «Κάθε φορά που κάνω καταμέτρηση στο παγκάρι βρίσκω μονόλεπτα, δίλεπτα, βουλγάρικά νομίσματα και, το πιο θλιβερό, ακόμα και κουμπιά» αναφέρει ο ιερέας, που λειτουργεί στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου. «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στα επίπεδα προ κρίσης», συνεχίζει.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βοηθάνε οι πιστοί την εκκλησία. Και ενώ η επαρχία «στενάζει», τα χρήματα που δαπανώνται για τα συσσίτια στις μεγάλες πόλεις είναι ενδεικτικά του γεγονότος ότι υπάρχει πλέον άλλου είδους προσφορά: είτε εθελοντική, φτιάχνοντας και μοιράζοντας φαγητό, είτε οικονομική, αγοράζοντας τα τρόφιμα για τα συσσίτια.

Ως εκ τούτου, είναι μάλλον λογικό να μειώνονται τα έσοδα στο παγκάρι, εφόσον αρκετά από τα χρήματα των πιστών –εκτός παγκαριού- πάνε στην ανακούφιση των πιο αδυνάμων, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει μεγάλη ένδεια.

Οι πιστοί έχουν οικονομική στενότητα, αλλά δεν έχουν αφήσει τον εμπερίστατο συνάνθρωπό τους στην τύχη του.

Την ίδια ώρα, ιεράρχες έχουν καταργήσει τους περιττούς δίσκους σε κάποιες εκκλησίες καθώς και τα περιφερόμενα παγκάρια στα νεκροταφεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This