Ο εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ και η ενίσχυση της αξιοκρατίας των προσλήψεων στο Δημόσιο στόχος νέου νομοσχεδίου

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου ξεκίνησε το Φεβρουάριο

Must Read

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στο σύστημα προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ αναρτάται σήμερα, Σε δημόσια διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση για ένα δεκαπενθήμερο και στη συνέχεια, αφού εξετασθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις που θα διατυπωθούν, θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να γίνει νόμος του Κράτους εντός του τρέχοντος έτους.

Με στόχο την -όσο το δυνατόν- ευρύτερη αποδοχή των αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο, έγινε εξαντλητικός διάλογος του υπουργού Εσωτερικών με τους εκπροσώπους κομμάτων, θεσμικών φορέων, την Ολομέλεια του ΑΣΕΠ, αλλά και της νέας γενιάς.

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου, σε επίπεδο κατευθυντηρίων γραμμών, ξεκίνησε από το Φεβρουάριο του 2020 και στην επιστημονική Επιτροπή που το συνέταξε μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ και η ΓΓ Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ.

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Βασικός πυλώνας της μεταρρύθμισης που γίνεται μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αποτελεί η ενίσχυση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ταχύτητας στην επιλογή προσωπικού που θα εξασφαλίζεται μέσω γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού, ώστε να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, με τελικό στόχο να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά ο δημόσιος τομέας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This