Μετάλλιο από τη Ρωσία στον Κωνσταντίνο Κανάκη «για την υπεράσπιση της Σεβαστούπολης»

Το 1941 σε ηλικία 18 ετών στρατολογήθηκε στο σοβιετικό στρατό και μέχρι το Μάρτιο του 1942 συμμετείχε στην υπεράσπιση της πόλης της Σεβαστούπολης

Must Read

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ και ο ακόλουθος Αμύνης, στρατηγός Αλεξάντρ Πριχόντκο, απένειμαν το μετάλλιο «Για την υπεράσπιση της Σεβαστούπολης» στον βετεράνο του Β’ Παγκόσμιου πολέμου Κωνσταντίνο Κανάκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο Κ. Κανάκης βραβεύτηκε με το συγκεκριμένο μετάλλιο το Δεκέμβριο του 1942 σύμφωνα με το Διάταγμα του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΕΣΣΔ και προσθέτει: «Σήμερα είναι 97 χρονών, πολεμούσε στο σοβιετικό στρατό εναντίον των φασίστων κατακτητών. Το 1941 σε ηλικία 18 ετών στρατολογήθηκε στο σοβιετικό στρατό και μέχρι το Μάρτιο του 1942 συμμετείχε στην υπεράσπιση της πόλης της Σεβαστούπολης ως μέλος του 136ου συντάγματος πεζικού. Ύστερα από 77 χρόνια το μετάλλιο βρήκε τον παραλήπτη του».

Ο πρέσβης και ο ακόλουθος Άμυνας συνεχάρησαν εγκάρδια τον Έλληνα ήρωα Κωνσταντίνο Κανάκη για το υψηλό στρατιωτικό βραβείο της Ρωσίας και του ευχήθηκαν γερή υγεία και ευημερία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This