Ο κορωνοϊός δεν σταματά την ανάγκη της αιμοδοσίας: Έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Πολλοί διστάζουν να προχωρήσουν σε αιμοδοσία λόγω της πανδημίας Covid-19

Must Read

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γίνεται ακόμη χειρότερη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τελειώνουν τα αποθέματα αίματος στο «Παπανικολάου».

«Τρεις, το πολύ τέσσερις ημέρες ακόμη θα έχουμε αίμα στο νοσοκομείο» αποκαλύπτει η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Μαρία Γκανίδου, η οποία καλεί τους πολίτες να συμβάλουν πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να προχωρήσουν σε αιμοδοσία λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Έχουμε περίπου 4-5 αιμοδότες καθημερινά, αφού σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας οι αιμοδότες είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας τον Νοέμβριο είναι 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, βέβαια, έχουν ελαττωθεί οι ανάγκες του νοσοκομείου, διότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί κάποιες δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ακόμα ανάγκες».

Η κυρία Γκανίδου, της οποίας το έργο δοκιμάζεται από την πανδημία, τόνισε πως για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης μονάδων αίματος «από την ερχόμενη Δευτέρα 23/11 θα υπάρχει μία αίθουσα αιμοδοσίας στον Εύοσμο, για μία εβδομάδα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε επικοινωνήσει και με τον Δήμο Παύλου Μελά, έτσι ώστε να μπορούν οι αιμοδότες να έρχονται κι εκεί τρεις φορές την εβδομάδα και να μη χρειάζεται να προσέλθουν στο νοσοκομείο. Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα, διότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον νοσούν».

Η κυρία Γκανίδου κάνει έκκληση στους πολίτες: «Μη σταματάτε να δίνετε αίμα, έχουμε ανάγκη, σας εκλιπαρούμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This