Λάρισα και Τρίκαλα και ΑΧΕΠΑ ξέμειναν από ΜΕΘ – Μεταφορά ασθενών εκτός πόλης (video)

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική.

Must Read

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η τρίτη πιο επιβαρυμένη περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο λόγος για την Λάρισα, της οποίας η Υγειονομική Περιφέρεια καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα νοσοκομεία της Λάρισας ξέμειναν από ΜΕΘ. Χωρίς να υπάρχει επίσημη εντολή, το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης εξυπηρετεί πλέον μόνο περιστατικά κορωνοϊού, ενώ τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά θα μεταφέρονται στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία θα εφημερεύσει καθημερινά.

Λόγω της ανεπάρκειας των κλινών ΜΕΘ, αναμένεται να αναπτυχθούν τέσσερα κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με την παραλαβή τεσσάρων αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο νοσοκομείο σε 24.

Ασφυκτική πίεση όμως δέχονται και τα νοσοκομεία στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το trikalavoice.gr οι 10 κλίνες ΜΕΘ που ήταν διαθέσιμες για τον κορωνοϊό, είναι πλέον κατειλημμένες. 

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωληνωθεί κάποιος ασθενής και δεν υπάρξει κάποια εξαγωγή από τη ΜΕΘ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθεί είτε στο Νοσοκομείο Λαμίας είτε σε αυτό της Χαλκίδας.

Την ίδια ώρα παραμένουν αρκετοί οι ασθενείς που παραμένουν στην κλινική covid-19 στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Τρικάλων.

100% πληρότητα στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

Δραματικές όμως είναι και οι εικόνες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ο διευθυντής ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης, μιλώντας στο OPEN σήμερα το πρωί, ανέφερε πως η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ έφθασε στο 100%, καθώς την Τετάρτη (18/11/2020) όπου η η υγειονομική δομή είχε γενική εφημερία, υπήρξαν πολλά νέα περιστατικά κορωνοϊού, τα οποία κάλυψαν όλες τις διαθέσιμες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα υπήρχαν διαθέσιμες δύο κενές κλίνες ΜΕΘ οι οποίες καλύφθηκαν χθες ενώ έγιναν ακόμα 90 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά θετικό παραμένει το γεγονός ότι υπάρχει ένα «πλατό» στις εισαγωγές των τελευταίων ημερών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να παρουσιάζεται αύξηση.

«Η εφημερία έκλεισε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχει ένα πλατό, δεν έχουμε τη μείωση των προηγούμενων εβδομάδων. Αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να μειωθούν τα κρούσματα» σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης τονίζοντας πως «όποιος χρειαστεί να διασωληνωθεί, θα διασωληνώνεται και θα αναζητούμε κλίνες ή σε άλλα νοσοκομεία, ή σε νοσοκομεία όμορων νομών κι αν δεν βρίσκονται θα κάνουμε κι αεροδιακομιδές».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας, από την πλευρά του, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, τόνισε πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων καθυστερεί καθώς υπάρχει μεγάλη διεισδυτικότητα του ιού στον κοινωνικό ιστό της πόλης ενώ αποκάλυψε πως είχε σταλεί ία επιστολή στον πρωθυπουργό για λήψη μέτρων «Μαρτίου» πριν κλείσουν τα σχολεία.

Αναφορικά με την ύπαρξη περαιτέρω εφεδρείων στην πόλη ο πρόεδρος απάντησε πως σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε ο ίδιος από το Διοικητή της  4ης ΥΠΕ Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα παραπάνω ΜΕΘ σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ. Συνολικά αναμένεται να προστεθούν άλλες 6 ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κι άλλες 8 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα στελεχωθούν από νοσηλευτικό προσωπικό που φθάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος και των δομών υγείας.

Τέλος, ο κ. Νίτσας σημείωσε πως το πιο κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή είναι η δυσαναλογία των εισαγωγών έναντι των εξιτηρίων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, παρότι δεν υπάρχει η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This