Τρίτη 22/6/2021

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μας προετοιμάζει για πιθανό lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα;

Ο υπουργός είπε να μην ξεχνάμε ότι το Πάσχα ήμασταν κλεισμένοι όλοι στα σπίτια μας!

Η επέκταση του lockdown είναι το πιο πιθανό σενάριο πλέον, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει και είναι αυξημένος, με τα νοσοκομεία να πιέζονται αισθητά.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και ο κόσμος περιμένει να έρθει η 30 Νοεμβρίου ώστε να γίνει άρση του lockdown. Ο υπουργός Εσωτερικών όμως, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «πρέπει να είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει ένα γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται».

Όσον αφορά τα Χριστούγεννα, ο υπουργός δήλωσε πως «πιστεύω είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ούτε στην εκκλησία δεν μπορούσαμε να πάμε. Τα καλά νέα είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές. Και το Πάσχα χάρη στην πειθαρχία των Ελλήνων και τα μέτρα που έλαβε το κράτος δεν είχαμε απώλειες. Η πρόκληση σήμερα για όλους είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει πάντοτε με τη συνδρομή των ειδικών γιατρών, των λοιμωξιολόγων και θα έλεγαν αν θέλει κανείς να μετράει και αντίστροφα κάτι, να μετράει μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους πολίτες.

Επαναλαμβάνω το πότε θα ανοίξει και τι έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εισηγήσεις των ειδικών».

Επίσης να θυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός στην συζήτηση που είχε χθες με την ΠτΔ, ανέφερε πως η χαλάρωση των μέτρων θα έρθει όταν σταματήσει να δέχεται τόση πίεση το σύστημα Υγείας.

Οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη για όσο διαρκεί το lockdown

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσο διαρκεί η καραντίνα οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη. Επίσης, δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Για όσους χρωστούν στους Δήμους έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ