Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Ο Ρουβίκωνας παίρνει το… όπλο του και κλείνει ραντεβού το βράδυ στα Εξάρχεια με την ΕΛΑΣ!

Με διάγγελμα – πρό(σ) κληση ο Ρουβίκωνας στη σελίδα Indymedia ρίχνει το γάντι στην Ελληνική Αστυνομία διοργανώνοντας στα Εξάρχεια την πρώτη συγκέντρωση- απάντηση για τη σύλληψη και δίωξη του ηγετικού του στελέχους του Γ. Καλαιτζίδη, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί τη Δευτέρα.

Στο κείμενο τα μέλη του Ρουβίκωνα, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Η ευρεία κατασταλτική επίθεση του κράτους στα Εξάρχεια, που έχει αναγγελθεί από τα αστυνομικά επιτελεία, τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, έχει ως στόχο το χτύπημα των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και στέγασης προσφύγων και μεταναστών, την αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση των αντιστάσεων που αναπτύσσονται απέναντι στις αντικοινωνικές πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου.

Πρόκειται για τη συνέχιση του σχεδιασμού που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και έρχεται να ολοκληρώσει η νέα, μετά την ανανέωση της κοινωνικής νομιμοποίησης που άντλησε μέσα από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:«Η προπαγανδιστική ρητορική περί “άβατου ανομίας” των Εξαρχείων εξυπηρετεί ακριβώς αυτή τη στρατηγική. Επιχειρεί να εμφανίσει την γειτονιά ως ένα στρατόπεδο εγκληματιών και “μπαχαλάκηδων” απέναντι στο στρατόπεδο της έννομης δημοκρατικής τάξης. Ωστόσο τα Εξάρχεια δεν είναι ούτε άβατο, ούτε πολύ περισσότερο στρατόπεδο. Είναι μια γειτονιά με τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδα που παράγει το χρεοκοπημένο πολιτικοοικονομικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, όπως κάθε γειτονιά…

Καλούμε σε ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή και τις παρακρατικές ναρκομαφίες, στην πλατεία Εξαρχείων την Παρασκευή 26 Ιούλη 2019 στις 7 μμ, ως ένα βήμα από τη μεριά μας για το χτίσιμο ενός εξωστρεφούς πλατιού μετώπου αντίστασης στους σημερινούς κρατικούς σχεδιασμούς. Για την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας, των αυτοοργανωμένων δομών, του ελεύθερου δημόσιου χώρου, της αγωνιστικής ιστορίας μας. Για την διαμόρφωση των όρων της αυριανής κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης.»

Το ερώτημα είναι το πως θα αντιδράσει η ΕΛΑΣ στο πρώτο crash test με τους αντιεξουσιαστές, καθώς η νέα ηγεσία του Υπουργείου έχει υποσχεθεί ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια. Το βέβαιο είναι ότι η νύχτα προβλέπεται…καυτή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ