Σοκάρουν οι εικόνες από το νοσοκομείο Βόλου με νεκρούς σε σακούλες, εκτός ψυκτικών θαλάμων – Tι απαντά η διοίκηση (video)

Θλιβερές εικόνες που αποτυπώνουν την αποδόμηση του συστήματος Υγείας

Must Read

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που δέχεται τρομερή πίεση από την αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με τον ιό της πανδημίας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του επιβαρυμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, βρέθηκαν μέσα σε σακούλες και  στοιβαγμένοι εκτός ψυγείου, λόγω έλλειψης χώρου στους ψυκτικούς θαλάμους.

Mιλώντας στην εκπομπή Livenews για τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υποδομές, ο Νίκος Χαφτούρας, Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου τόνισε ότι «με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία»: «Θλιβερές αυτές οι εικόνες, αλλά χαρακτηριστικές της αποδόμησης και απαξίωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας. Με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία. Αντί από τον Μάρτη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και υλικές υποδομές και σχεδιασμός δεν έγινε τίποτα. Αυτό που έγινε είναι η συστηματική προσπάθεια κυβερνώντων και στελεχών της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Οι γιατροί είναι ήρωες. Αλλά υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη.», σημείωσε.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τις θλιβερές εικόνες:

«Από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Προσθέτει ότι χθες 19-11-2020 «είχαν 11 θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16. Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. «Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This