Μας παρακολουθούν στο WhatsΑpp; Μύθοι και αλήθειες!

Μπορούν να εντοπιστούν τα μηνύματα Whatsapp;

Must Read

Υπάρχουν τόνοι εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που πιθανώς χρησιμοποιείτε στην καθημερινή σας ζωή. Είτε πρόκειται για τη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την παραδοσιακή εφαρμογή κειμένου της κινητής συσκευής σας ή μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί ειδικά για ανταλλαγή μηνυμάτων, όπως το Skype ή το Kik, οι περισσότεροι έχουν έναν προτιμώμενο τρόπο να στέλνουν μηνύματα στα άτομα που γνωρίζουν.

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι το WhatsApp, μια εφαρμογή που έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο λήψεις στο Google Play Store. Τα περισσότερα άτομα είτε διαθέτουν λογαριασμό WhatsApp είτε γνωρίζουν τι είναι, αλλά εδώ είναι μερικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και την ασφάλειά της.

Τι είδους ασφάλεια έχει το WhatsApp;

Το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Η κρυπτογράφηση είναι όταν τα μηνύματα ανακατεύονται κατά την αποστολή τους, ώστε να μην μπορούν να υποκλαπούν. Δεδομένου ότι στέλνετε πάρα πολλά μηνύματα ως χρήστης του WhatsApp, αυτό πιθανώς ακούγεται ελκυστικό για εσάς. Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο διασφαλίζει ότι ακόμη και η εταιρεία WhatsApp δεν μπορεί να υποκλέψει τα μηνύματά σας, κάτι που είναι μεγάλη υπόθεση.

Αυτό το κάνει ώστε η αστυνομία και οι κυβερνήσεις να μην μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματά σας. Δεν έχει κάθε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Το Facebook, η εφαρμογή που κατέχει το WhatsApp, δεν έχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, επομένως ίσως θελήσετε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και να πατήσετε την επιλογή Λογαριασμός για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο «Κοινή χρήση πληροφοριών λογαριασμού μου».

Μπορούν να εντοπιστούν τα μηνύματα WhatsApp;

Υπάρχουν μερικές αξιώσεις όταν πρόκειται για εντοπισμό μηνυμάτων WhatsApp. Λόγω της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, το WhatsApp ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί η προέλευση των μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω της πλατφόρμας της. Κάθε μήνυμα ασφαλίζεται με κλειδαριά που μόνο ο παραλήπτης των μηνυμάτων μπορεί να ξεκλειδώσει. Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση του μηνύματος και η ταυτότητα του αποστολέα δεν είναι γνωστή. Το WhatsApp έχει πει επανειλημμένα στις κυβερνήσεις ότι δεν θα το αλλάξουν. Το επιχείρημα κατά της ασφάλειάς τους λέγεται ότι είναι επιβλαβές για τις έρευνες, αλλά το WhatsApp δεν υποχώρησε.

Ωστόσο, ένας καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ινδίας στο Madras ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένας τρόπος εντοπισμού μηνυμάτων WhatsApp χωρίς να αφαιρεθεί η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Είπε ότι το μήνυμα και η ταυτότητα του δημιουργού του μηνύματος μπορούν να αποκαλυφθούν όταν ο παραλήπτης προωθεί το μήνυμα. Όταν το μήνυμα προωθείται, τότε η ταυτότητα του δημιουργού μπορεί να αποκαλυφθεί στον επόμενο παραλήπτη. Αυτό, λέει, επιτρέπει στον δημιουργό και στο άτομο που διαβίβασε το επιβλαβές περιεχόμενο να θεωρηθεί υπεύθυνο χωρίς να αφαιρέσει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Συνολικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παρεμπόδιση των μηνυμάτων WhatsApp. Η ασφάλεια των συνομιλιών σας δεν θα διακοπεί. Ο ισχυρισμός του καθηγητή δεν έχει αποδειχθεί, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμος στο μέλλον καθώς αποστέλλονται περισσότερα επιβλαβή μηνύματα μέσω του WhatsApp.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με κολοσσούς αναψυκτικών

Η αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία» φέρνει στο φως το πάρτι των πολυεθνικών, καθώς δεν διαθέτουν την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος»

More Articles Like This