Προσοχή: Τελευταία ημέρα για τις δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων

Καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού έως τις 27 Νοεμβρίου

Must Read

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων για εργοδότες – εργαζομένους των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή τον Νοέμβριο, με στόχο του υπουργείου να προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού έως τις 27 Νοεμβρίου.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αυξήθηκε από τα 17,8 ευρώ στα 26,6 ευρώ ημερησίως, επομένως η μηνιαία αποζημίωση για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης για όλο τον μήνα ανεβαίνει από τα 534 στα 800 ευρώ. Καθώς όμως το νέο πανελλαδικό lockdown άρχισε στις 7 Νοεμβρίου, η πλειονότητα των εργαζομένων σε αναστολή θα λάβει από το κράτος 640 ευρώ και από τους εργοδότες το ποσοστό του μισθού τους για την πρώτη εβδομάδα του μήνα κατά την οποία εργάστηκαν κανονικά.

Αντίστοιχα, για τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου το lockdown άρχισε στις 3 Νοεμβρίου, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 747 ευρώ.

Επομένως, 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν μόνο εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας από τον Οκτώβριο (π.χ. Κοζάνη και Καστοριά) και όσοι ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Εν τω μεταξύ, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων για εργοδότες – εργαζομένους επιχειρήσεων που ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους λήγει στις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος στις 11 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This