Κυριακή 20/6/2021

Συνελήφθησαν 18 άτομα σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που μετατράπηκε σε χαρτοπαιχτική λέσχη εν μέσω πανδημίας

Ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης, του οποίου του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, ένα κατάστημα στη δυτική Θεσσαλονίκη αψήφησε αυτούς τους κανόνες και μετατράπηκε σε χαρτοπαιχτική λέσχη.

Έπειτα από τον εντοπισμό του καταστήματος από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε έφοδος και συνελήφθησαν 18 άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Τα άτομα που συνελήφθησαν ήταν 16 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί μεταξύ ηλικιών 23 με 55.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης Νομοθεσίας περί τυχερών και μη παιγνίων, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης φαίνεται πως λειτουργούσε το εν λόγω κατάστημα εν μέσω πανδημίας και χρησιμοποιούσε ειδικό τραπέζι στο οποίο διεξαγόταν απαγορευμένο χαρτοπαίγνιο στο οποίο συμμετείχαν 11 συνολικά άτομα.

Επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης διαπιστώθηκε πως σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Σερρών για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων και στα υπόλοιπα έξι άτομα τα οποία παρευρισκόντουσαν στον χώρο υπήρχε μία 28χρονη ημεδαπή, η οποία είχε στην κατοχή της μικροποσότητα κάνναβης και μύλο κάνναβης.

Αξίζει να σημειωθεί πως επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όλους τους παρευρισκόμενους για παραβίαση περιορισμού κίνησης, αλλά και για την μη χρήση μάσκας, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη – διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Κατόπιν ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 227 μάρκες, 3 κασετίνες που περιείχαν μάρκες, τράπουλες, καθώς και τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και αντίστοιχα χρηματικά ποσά καθώς επίσης και το συνολικό χρηματικό ποσό των 9.902 ευρώ ως προερχόμενο, το οποίο προοριζόταν για το απαγορευμένο παιχνίδι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ