Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Σε ποια σούπερ μάρκετ υπάρχουν κρούσματα, ποια είναι η πραγματική κατάσταση

«Θέλουν να κρύψουν πίσω από την κουρτίνα των υγειονομικών πρωτόκολλων και των υποτιθεμένων covid free, την πραγματική κατάσταση που υπάρχει μέσα στα καταστήματα»

Must Read

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στα super market και τα κρούσματα που υπάρχουν, αλλά, όπως λένε, αποκρύπτονται. Μάλιστα, παρουσίασε και λίστα με καταστήματα που έχουν εξακριβωθεί (με δυσκολία) θετικοί στον κορωνοϊό υπάλληλοι.

«Με τη σημερινή συνέντευξη θέλουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να σπάσει ένα πέπλο σιωπής που κυριαρχεί στον κλάδο του εμπορίου και ιδιαίτερα στα super market από κυβέρνηση, εργοδοσία, ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και πρόθυμα επιχειρησιακά σωματεία που αποτελούν στην ουσία γραφεία τύπου των επιχειρήσεων. Όλοι μαζί θέλουν να κρύψουν πίσω από την κουρτίνα των υγειονομικών πρωτόκολλων και των υποτιθεμένων covid free, την πραγματική κατάσταση που υπάρχει μέσα στα καταστήματα», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη του Συλλόγου.

Και συνέχισαν: «Τις τελευταίες μέρες τα τηλέφωνα των σωματείων εμποροϋπαλλήλων στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα χτυπούν ασταμάτητα καθώς μετράμε δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε super market, σε αποθήκες και γραφεία. Κρούσματα που αποκρύβονται αλλά και κρούσματα για τα οποία ακολουθούνται διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων μόνο ημερών, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας «και χωρίς φυσικά όλα να γίνονται γνωστά», όπως αναφέρει, είναι:

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Άλιμος 11 κρούσματα, Μαρούσι – Avenue 5, Γαλάτσι (Ελευθερίου Βενιζελου) 6, Καισαριανής 3, Ν. Σμύρνη 3., Χαλκηδόνα 7, Σεβαστουπόλεως 7, Κεντρικά (μόνο σε ένα τμήμα) 2,

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: στο Μαρούσι 3, Σταμάτα 4, Λαμπρινή 3, Βριλήσσια, Μελίσσια 1, Πατήσια 11, Παγκράτι 1(Σπύρου Μερκούρη), και σε άλλα καταστήματα με την εργοδοσία να μην διαψεύδει άλλα και μην επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρουσμάτων! Να φτάνει στο σημείο να λέει σε εκπροσώπους του σωματείου “δεν φταίμε εμείς αν πάνε στις πλατείες και κολλάνε”

Mασούτης Αγ. Παρασκευής, τουλάχιστον 4 κρούσματα

My Market: Ν. Σμύρνη 1, Αγ. Παρασκευή 1

Γαλαξίας: Μενίδι 2 κρούσματα με τους συναδέλφους να μας καταγγέλλουν ότι κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα καταστήματα άλλα δεν τα λένε.

ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ – αποθήκες 7 κρούσματα.

LIDL Περιστέρι (Τζον Κένεντι), Περιστέρι (Κηφισού), Αμπελόκηποι, Ελαιώνας, Ελληνικό, Πατήσια 1 κρούσμα

Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη και αλλού

Συνεχίζοντας  τις αναφορές του, ο Σύλλογος περιέγραψε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, συνάδελφοι μέσω των σωματείων τους επικοινώνησαν μαζί μας και μας ζήτησαν να πούμε τα πιο εξόφθαλμα στοιχεία». Και αναλύουν τα μέλη του:

Στον Σκλαβενίτη υπάρχουν 70 περίπου καταγεγραμμένα κρούσματα από τον Αύγουστο ως σήμερα. Έγινε προσπάθεια για απόκρυψη σε πολλές περιπτώσεις. Με τις παρεμβάσεις του επιχειρησιακού σωματείου Σκλαβενίτη Β. Ελλάδας έγιναν σε κάποια καταστήματα επαναλαμβανόμενα τεστ που απέδειξαν το προφανές..δηλαδή πως «κολλάει» και μεταξύ των τμημάτων στα σούπερ μάρκετ πχ 6 κρούσματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία με διαφορά 3-4 ημερών το ένα από το άλλο, αλλά 6 πρόσφατα στον Βαρδάρη. Η εταιρεία κάνει rapid test και διώχνει από τη δουλειά μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1-2 εργαζόμενους από το τμήμα τους.

Στον Μασούτη έκλεισε κατάστημα στην Κατερίνη αλλά και στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω πολλών κρουσμάτων.

Στα Lidl είχαμε τουλάχιστον 2 γνωστά κρούσματα στην αποθήκη σε έναν χώρο με πάρα πολλούς εργαζόμενους. Δεν πραγματοποιήθηκε ουσιαστική απολύμανση στο χώρο ενώ παράλληλα αρνούνται την διενέργεια μαζικών τεστ. Όπου κάνουν τεστ οι εργαζόμενοι ατομικά, αρνούνται να τα καλύψουν. Κάνουν επίθεση στους εργαζόμενους που ζητούν να παρθούν μέτρα στο χώρο.

Στον ΑΒ υπάρχουν αυτές τις μέρες πάνω από 20 κρούσματα αλλά η εικόνα είναι πολύ χειρότερη. Χαρακτηριστικά σε κατάστημα έγινε απόκρυψη για μια βδομάδα επιβεβαιωμένου κρούσματος ενός νέου συναδέλφου. Στην καταγγελία του σωματείου η απάντηση ήταν πως με βάση τον ΕΟΔΥ ενημέρωση γίνεται μόνο στις «στενές επαφές» που όπως είπαμε παραπάνω στενές επαφές λογίζονται οι συνάδελφοι που δε φοράνε μάσκα και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Δηλαδή κοροϊδευόμαστε και τα συμπεράσματα δικά σας..

Στην Πάτρα, η κατάσταση είναι το ίδιο άσχημη. Κάτω από μυστικότητα δεν ανακοινώνονται κρούσματα. Σε πολλές περιπτώσεις όπου διενεργούνται τεστ γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες και τα αποτελέσματα δεν δίνονται στους ίδιους τους εργαζόμενους (όπως έγινε στον Σκλαβενίτη). Αυτή τη βδομάδα μόνο υπάρχουν κρούσματα σε 2 καταστήματα lidl (4 κρούσματα) ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν αρκετά κρούσματα σε Σκλαβενίτη, ΜΕΤΡΟ, Ανδρικόπουλο. Στον ΑΒ υπάρχουν 4 κρούσματα. Στα περισσότερα σούπερ μάρκετ οι βάρδιες συνεχίσανε κανονικά πριν καν γίνουν τεστ αλλά και πριν γίνουν απολυμάνσεις. Επαναληπτικά τεστ δεν έχουν γίνει παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Το κλαδικό σωματείο στο Ηράκλειο της Κρήτης μας ενημέρωσε χθες για κρούσμα στον Χαλκιαδάκη για το οποίο η εταιρεία δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον ΕΟΔΥ. Απολύμανση έγινε “το βράδυ” χωρίς αποδεικτικά υγειονομικών προδιαγραφών απολύμανσης, ενώ δεν έκαναν τεστ οι εργαζόμενοι του καταστήματος, δεν κοινοποιήθηκε κάτι ώστε να ενημερωθούν οι πελάτες που ήρθαν σε επαφή. Σε άλλο κατάστημα με επιβεβαιωμένο κρούσμα στα ταμεία η απολύμανση έγινε “το βράδυ” χωρίς αποδεικτικά υγειονομικών προδιαγραφών απολύμανσης, ενώ τεστ έκαναν μονάχα οι εργαζόμενες στα ταμεία.

Στα Γιάννενα ενώ υπάρχουν κρούσματα και οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέτρα προστασίας, η απάντηση από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει απλώσει είναι να γίνεται προσαγωγή συνδικαλιστών, να τους ρωτάνε αν είναι εκλεγμένοι, να κόβουν πρόστιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες βρέθηκε κρούσμα σε κατάστημα Μy market από εργαζόμενους που είχαν μετακινηθεί λόγω των κρουσμάτων από το Μετρό.

*φωτό αρχειου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών...

More Articles Like This