Κυριακή 20/6/2021

Τ. Παναγιωτόπουλος: «Άκαιρη η συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου»

«Θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες»

Για παράταση του lockdown και πέρα από τις 7 Δεκεμβρίου έκανε λόγο ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκη Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε, όπως κάναμε το καλοκαίρι και πως είναι «άκαιρη» η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων εκείνη την ημερομηνία.

«Φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό… Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘’όλα καλά’’ όπως το κάναμε το καλοκαίρι να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση».

Για να έρθει η απότομη… προσγείωση όσων ήλπιζαν για άνοιγμα σχολείων και κάποια άρση περιορισμών στις 7 Δεκεμβρίου: «Πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων. Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες. Είναι άκαιρη η συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ