Δεν υπογράφουμε ρήτρα αμυντικής συνδρομής με την Γαλλία!

Must Read

Πέρα από τα ευχολόγια για την «σύσφιξη των ελληνογαλλικών σχέσεων» στον τομέα άμυνας, η σημαντικότερη διάσταση αυτών, δηλαδή η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής δεν υπάρχει καν στην ατζέντα!

Η ουσιαστικότερη διάσταση που θα έδινε το προβάδισμα στην χώρα μας απέναντι στην Τουρκία, από την περιβόητη ελληνογαλλική συνεργασία, δεν τίθεται καν ως θέμα προς συζήτηση. Μπορεί οι συζητήσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε εξέλιξη και το επίπεδο να είναι πολύ καλό, όμως το ουσιαστικό αντίκρισμα που θα θωράκιζε αμυντικά τη χώρα μας απέναντι στην τουρκική απειλή δεν φαίνεται να έρχεται. Και αυτό παρά τους διθυράμβους στο πρόσφατο παρελθόν και την αναβίωση του συνθήματος Ελλάς – Γαλλία συμμαχία.

Όπως επίσης και την σαφή πρόθεση της Γαλλίας να αντιταχθεί στην τουρκική επιθετικότητα, καθώς και ο Γάλλος πρόεδρος αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα πιέζεται και στο εσωτερικό με τους Γάλλους πολίτες να θεωρούν πλέον την Τουρκία ως απειλή ακόμα και για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ενώ λοιπόν οι συζητήσεις προχωρούμε για το θέμα των Ραφάλ – ουσιαστική συμφωνία ακόμα δεν έχει υπογραφεί – για την συντήρησή των Μιράζ, για τα γαλλικά μη επανδρωμένα που διαθέτουμε από το 2002, δεν υπάρχει στην ατζέντα το μείζον θέμα της αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Και αυτό δεν είναι ευθύνη του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ούτε φυσικά πρόθεση του Νίκου Δένδια. Εξ όσων γνωρίζουμε, και οι δύο είναι υπέρμαχοι αυτής της εξέλιξης και το έχουν αποδείξει. Ο υπουργός εθνικής άμυνας της Ελλάδος μάλιστα είναι αποφασισμένος να ενισχύσει την γαλλική προσπάθεια κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Μαλί. Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών και τον υπουργό Le Drian για όλα τα σημαντικά θέματα, επιδιώκοντας Γαλλική στήριξη στις ελληνικές πρωτοβουλίες και αντιστρόφως.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ουσιαστική σύσφιξη των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας, πηγάζει δυστυχώς από την κορυφή του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This