Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Κι όμως! Η Ελλάδα ξεπέρασε τον μέρο όρο της ΕΕ και των ΗΠΑ σε νέους θανάτους

Δραματικά τα στοιχεία της έκθεσης

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις μέρες από τους πανηγυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη για τους νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας επειδή όπως είπε ήταν κατά μέσο όρο λιγότεροι από του Βελγίου, και τα στοιχεία αποδεικνύουν δραματική εικόνα για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Ο δείκτης των επιβεβαιωμένων νέων θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού ο οποίος παρουσιάζει τον ρυθμό της θνησιμότητας της νόσου, παρουσίασε επικίνδυνη εκθετική αύξηση, σύμφωνα με το Οur world in data το οποίο έχει στη διάθεσή του στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων. Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα μας ξεπέρασε τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε νέους θανάτους ανά εκατομμύριο  πολιτών.

Μάλιστα, μία ημέρα μετά τις περιβόητες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, η Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου κατέγραψε 7.52 νέους θανάτους ανά εκατομμύριο, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ βρισκόταν στο 7.51. Ο μέσος όρος εκτοξεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου καταγράφωντας 8.42 νέους θανάτους τη στιγμή που ο δείκτης της ΕΕ βρισκόταν στο 7.57. Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλία η οποία έχει ίδιο πληθυσμό με τη χώρα μας βρισκόταν στο 7.05 παρά το γεγονός ότι ήταν σε δυσμενή κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες. Ταυτόχρονα η Γερμανία καταγράφει επίσης στατιστικά λιγότερους θανάτους από την Ελλάδα, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 3.05 την 25η Νοεμβρίου.

Η σύγκριση με τις ΗΠΑ

Η χώρα μας δυστυχώς ξεπέρασε και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρά το γεγονός ότι κατέρριψαν όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην εξάπλωση της πανδημίας. Ο δείκτης των ΗΠΑ βρίσκεται στο 5.06.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ