Δραματική η κατάσταση στη Δράμα: «Έχει πρόβλημα η πόλη», λέει ο Κικίλιας (video)

«Ένας στους 4 στην Δράμα έχει κορωνοϊό»

Must Read

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως όλη η Ελλάδα έχει υψηλό ιικό φορτίο, σημειώνοντας πως το σύστημα υγείας στέκεται όρθιο και αντέχει. Ακόμα ανέφερε πως το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12, ενώ έκανε έκκληση να σεβόμαστε τους κανόνες του lockdown.

«Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό. Το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια. Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους», τόνισε ο υπουργός Υγείας στο OPEN.

«Ένας στους 4 στην Δράμα έχει κορωνοϊό»

«Η περιφερειακή ενότητα της Δράμας δοκιμάζεται. Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορωνοϊό» ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν. Το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)», περιέγραψε την κατάσταση.

Για το προσωπικό του νοσοκομείου είπε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, νοσεί από κορωνοϊό και 25 γιατροί. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα, υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίους οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχή τα rapid tests

Συνεχίζεται από συνεργεία του ΕΟΔΥ η διενέργεια rapid tests, με τη μέθοδο του drive through, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Επιπλέον, συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid tests και στην κεντρική πλατεία της Δράμας, αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ’ αυτούς.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.

Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ζητείται να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων κ.ά.

Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This