Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ στην πρώτη γραμμή για την μάχη κατά του κορωνοϊού

Τι ζητάνε από την κυβέρνηση.

«Επιστράτευση» των μελλοντικών γιατρών στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, από τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής (ΣΦΙ) του ΑΠΘ, που κάνει κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές, που βρίσκονται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος των σπουδών τους, στην Ιατρική, να συνεισφέρουν στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή για την προστασία και την υπεράσπιση της Υγείας.

«Τώρα που στην πόλη μας, ο πόλεμος ενάντια στην πανδημία κλιμακώνεται, οι φοιτητές Ιατρικής, μελλοντικοί γιατροί, έχουμε ευθύνη να μην καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θέτουμε άμεσα τους εαυτούς μας στη διάθεση των νοσοκομείων της πόλης, των αυριανών συναδέλφων που δίνουν τη μητέρα των μαχών ενάντια στον κορωνοϊό. Καλούμε κάθε συμφοιτητή και συμφοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, να συνεισφέρουμε στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού» λέει η ανακοίνωση του συλλόγου, που προκαλεί θετικά σχόλια από όλους.

Παράλληλα ο ΣΦΙ ζητά να διασφαλιστούν προηγουμένως όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής ασφάλειας των φοιτητών, που θα συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, και καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους των Ιατρικών Σχολών όλης της Ελλάδας για τον συντονισμό της δράσης, επισημαίνοντας:

«Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να επαναλειτουργήσουν και να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία Λοιμωδών και Παναγία στη Θεσσαλονίκη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ